To je to što me zanima!

Putovao 2000 km da spasi obitelj iz razorene Gruzije

Hrabri Škot putovao je čak 2000 kilometara bez hrane i vode kako bi spasio svoju obitelj koja je ostala zatočena u gruzijskom mjestu Khashuri
Vidi originalni članak

Allan Howarth (38) vozio se od Azerbejdžana autom kroz planine kako bi spasio svog sina Jakea (7), kćerku Emmu (1,5) i suprugu Tamaru. Cijelim putem nije ništa jeo, a budnom ga je održavala jedina kazeta koju je imao u autu - album Pink Floyda, Dark Side of the Moon.
Allan Howarth, Škot zaposlen u naftnoj kompaniji u Bakuu, bio je u rodnom Aberdeenu kada je doznao da je Rusija objavila rat Gruziji. Budući da mu je obitelj ostala s roditeljima u gruzijskom mjestu Khashuri, Allan je odmah sjeo na avion i stigao u Baku. Od tamo je automobilom krenuo prema Gruziji. Iako je bio gladan, umoran , vodila ga je nada i strah da će izgubiti suprugu i djecu.
- Cesta je bila blokirana pa sam krenuo kroz planine. U šumama je bila gruzijska vojska što me je brinuo, a sve mi je nalikovalo nekom hollywoodskom akcijskom filmu - rekao je Allan koji je pet sati poslije stigao u Khashuri. Sve je na sreću dobro završilo, a cijela se obitelj ponosi junakom koji je bez razmišljanja prevalio dalek i težak put. Obitelj Howarth nalazi se u glavnom gradu Azerbejdžana odakle će sljedeći tjedan otputovati u Škotsku.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • cepuljni 15.08.2008.

    brave hearth

  • djundji 15.08.2008.

    Snaga volje...Svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare