To je to što me zanima!

Putuje u Moskvu: Merkel će s Putinom razgovarati o Ukrajini

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ured ruskog predsjednika objaviti datum posjeta Merkel "u isto vrijeme" kad i njemačka kancelarka
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel uskoro će posjetiti Moskvu i sastati se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je savjetnik Kremlja Jurij Ušakov.

"Dogovorili smo se o nadnevku", rekao je Ušakov, prenijela je ruska novinska agencija RIA Novosti ne navodeći druge pojedinosti.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ured ruskog predsjednika objaviti datum posjeta Merkel "u isto vrijeme" kad i njemačka kancelarka.

Merkel i Putin će "naravno" razgovarati o Ukrajini, dodao je Peskov.

U prigodi posjeta njemačkog ministra vanjskih poslova Sigmara Gabriela Moskvi 9. ožujka Putin je izjavio da "očekuje posjet gospođe savezne kancelarke".

Merkel nije boravila u Moskvi od 10. svibnja 2015. kada je napetost između Rusije i Zapada bila na vrhuncu zbog ukrajinskog sukoba.

Nije nazočila vojnoj smotri 9. svibnja kojom je obilježeno 70 godina pobjede nad nacističkom Njemačkom.

Poput nje, većina zapadnih zemalja je bojkotirala tu proslavu u znak prosvjeda protiv ruskog pripojenja Krima.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • arwin 16.03.2017.

    Ukrajina je pod upravom prozapadnih vlada u zadnjih 20 godina najzaostalija velika europska država. Većina stanovništva grca u siromaštvu mada je Ukrajina po prirodnim resursima jedna od najbogatijih država.

  • Miške 16.03.2017.

    Baba traži rusku podršku za novi mandat. Dobit će krasni krastavac.

  • kameni22 15.03.2017.

    Merkelice preko bjelosvjetskih hohstaplera i masona unistila si EU. ali kad tad kazna za veleizdaju svakog stize na ovom ili onom svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare