To je to što me zanima!

Puzao 20 m po zaleđenoj Savi kako bi spasio život pticama...

Slavonski Brod: Hrvoje je obje ptice odvezao u veterinarsku ambulantu. Ptice su utoplili i dali im infuziju. Nažalost, ona koju je prvu našao nije preživjela noć
Vidi originalni članak

Nije mi bilo svejedno kad sam pomislio da su ispod mene velika dubina i rijeka, ali kad sam već krenuo, nije bilo povratka. Samo sam mislio kako doći do jadne ptice, kaže Hrvoje Mužević, veterinarski tehničar iz Slavonskog Broda.

U srijedu je došao na Poloj, kupalište na Savi, kako bi nahranio ptice. Temperatura je bila minus 15 Celzijevih stupnjeva. U daljini je vidio pticu kako se muči u ledu.

- Jadna ptica pokušavala je dignuti krila i odvojiti se od leda, ali nije mogla. Led joj je okovao krila i noge. Nisam je mogao ondje ostaviti. Pužući tih dvadesetak metara uspio sam napokon doći do nje. Ali tada više nisam bio siguran hoću li se moći vratiti na obalu - rekao je Hrvoje.

Dodaje kako je njegov njemački ovčar Ruth svo vrijeme bio uz njega.

- Nije ga zanimala ptica. Išao je nekoliko koraka ispred mene. Kao da je provjeravao tvrdoću leda - kaže Mužević.

Istog jutra pronašao je još jednu smrznutu pticu na obali. Davala je slabe znakove života. Obje ptice odvezao je u Veterinarsku ambulantu gdje im je dr. Zdravko Mrinović dao infuziju. Potom ih je ostavio prijatelju Ivanu Lozinjaku. On je obećao da će se brinuti o njima dok ne budu spremne za povratak u prirodu. Ali, nažalost, ptica koju je našao prvu nije preživjela.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • 17.02.2012.

    to se zove dobar covjek

  • micr0n-Mx 17.02.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • pumpi 17.02.2012.

    svaka čast..ali riskirati život.. i sam... ajde da si poveo nekoga pa te štrikom zavezao za svaki slučaj..da si propo, ode ti pod led majstore..i ćus :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare