To je to što me zanima!

Puževi su se utrkivali u Sisku: Ćiro je bio brži i od Tornada

Tradicija: Osmu godinu zaredom puževi se utrkuju u Sisku. Pobjednici dobiju nagradu, a najsretnija su djeca koja su oduševljena veselom utrkom
Vidi originalni članak

Klinci su glasno navijali i bodrili puževe, a oni su dali sve od sebe kako bi pobijedili. Najbrži je bio Ćiro.

Od 2005. godine ova se utrka organizira na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice u Sisku povodom Dana knjižnice. Stazu dužine 70 cm Ćiro je prešao za nevjerojatnih 20 minuta i 19 sekundi! Njegovi konkurenti Vihor, Brzi, Tornado i drugi nisu se mogli mjeriti s tom nevjerojatnom brzinom. Sretni Ćiro nakon jurnjave je zasluženo osvojio glavicu salate, koja će mu zasigurno pomoći u pripremama za regionalnu utrku. Ona se prošle godine odvijala u Pazinu.

- Prije smo utrke puževa organizirali u jesen, ali tada su puževi puno tromiji. Događalo se da se ni ne pomaknu s mjesta i onda smo ih morali nositi sa staze. U proljeće su puno raspoloženiji - kaže djelatnica knjižnice i organizatorica utrke Nataša Bujas.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • grizmo 30.05.2013.

    pederi

  • grizmo 30.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Gibbs 30.05.2013.

    puž muž pusti roge van da ti kuću ne prodam staroj babi za duhan

Komentiraj...
Vidi sve komentare