To je to što me zanima!

R. Matanić dao iskaz sucu, ostali se branili šutnjom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Amir Mafalani kao i Luka Matanić na Županijskom sudu branio se šutnjom. Robert Matanić navodno je dao iskaz. Dobili su mjesec dana pritvora
Vidi originalni članak

Osumnjičene za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića dovezli su oko 17 sati na Županijski sud na stražnji ulaz u nekoliko policijskih Škoda uz jako policijsko osiguranje. U vrijeme kad je policija počela konferenciju za novinare u Ilici,  Luku i Roberta Matanića, Amira Mafalanija te Slobodana Đurovića (54) i Milenka Kuzmanovića (24) doveli su pred Istražnog suca gdje su jednog po jednog pitali da se izjasne o krivnji. Nakon pola sata u zgradu suda došla su dva kombija sa specijalcima koja su ih nakon ispitivanja prepratila do Remetinca. 
- Amir Mafalani branio se šutnjom pred istražnim sucem. Stigao je u Remetinec i nije se žalio ni na što osim na ozljede koje je zadobio pri padu u svome stanu. Istraga se nastavlja sljedeći tjedan, a mome klijentu određen je pritvor na mjesec dana - rekao je za NovuTV odvjetnik Amira Mafalanija, Zoran Stjepanović.
Robert Matanić je, kako javlja HTV pozivajući se na riječi odvjetnika, ipak dao iskaz pred istražnim sucem dok se njegov bratić Luka Matanić branio šutnjom. Mafalaniju i bratićima Matanić sudac je odredio mjesec dana pritvora. Đuroviću i Kuzmanoviću određeno je 48-satno zadržavanje.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Pichlyk 01.11.2008.

    fuj na što liče... bit će da smrde na kilometar!

  • sablja 01.11.2008.

    Kad čujem \"brani se šutnjom\" pitam se, koji je idiot izmislio mogućnost \"obrane šutnjom\". I što to uopće znaći? Sudac izlaže optužnicu, optuženi šuti, a odvjetnik optuženog izmišlja \"propuste u proceduri\" a u konačnici okrivljenik izlazi na slobodu i nastavlja dalje u svom stilu. Zar nije krajnje vrijeme za promjenu u sudskom procesuiranju keiminalaca?

  • dudica 01.11.2008.

    nije mi jasno zasto mediji prenose vjesti tko je dao a tko nije dao iskaz tko je sta rekao ..policija neka obavlja svoj dio posla a netko tko da iskaz i tko sta prizna nije za javnost jer ni on nece dugo zivjeti ..mediji se igraju a ne misle o posljedicama treba sutjet i raditi

Komentiraj...
Vidi sve komentare