To je to što me zanima!

R. Ostojić: Poštujemo pravo na štrajk, ali i interes svih građana

Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je danas najavu štrajka medicinskih sestara i tehničara te liječnika. Rekao je kako je štrajk legitimno pravo radnika
Vidi originalni članak

Još se ne zna kada će početi najavljeni štrajk liječnika i medicinskih sestara, a Glavno vijeće sindikata najavilo je sjednicu za petak, 6. rujna. Predsjednica Sindikata Anica Prašnjak rekla je kako će Vijeće odrediti točan datum početka štrajka. Dodala je kako štrajk u bolnicama znači da se neće raditi operacije i zahvati jer će se primati samo hitni slučajevi.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je danas najavu štrajka medicinskih sestara i tehničara te liječnika. Rekao je kako je štrajk legitimno pravo i da će Ministarstvo zdravlja poštovati pravo svih na štrajk, ali i da je važan interes hrvatskih građana, prenosi HRT.

Uvjeren sam i znam da je interes naših građana, a to je zdravlje, interes i Ministarstva zdravlja, interes svih zaposlenika u zdravstvu, a nadam i vjerujem, i sindikata

Podsjetio je kako je Ministarstvo zdravlja više puta pokazalo dobru vjeru za pregovore te istaknuo da to nije borba države i sindikata već je hrvatski sud u četiri navrata proglasio bivši Kolektivni ugovor (KU) ništetnim i nezakonitim. Dodao je kako to nije učinila ni država niti Vlada već sud i da je to činjenica. Napomenuo je da bi, da nije početkom srpnja potpisan sada važeći KU, plaće u zdravstvu bile manje prosječno 800 kuna. Iako, rekao je ministar, taj KU vrijedi tri mjeseca, a s automatizmom još tri mjeseca, odnosno do 5. siječnja 2014. godine, samo 20 dana nakon što je potpisan novi KU otvorili smo pregovore. 

Podsjetimo, na štrajk se 46.000 zdravstvenih djelatnika odlučilo nakon što je u ponedjeljak propao pokušaj mirenja između Vlade i dvaju zdravstvenih sindikata. Tada su najavili njegovo pokretanje u roku od dva tjedna. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • lggl 15.09.2013.

    šta oni imaju štrajkat ,živim u iloku gdje postoji hitna medicinska pomoć. i imao sam povredu gdje su me poslali u vukovar na šivanje ,nema putnih troškova više oni me tamo zašiju i kažu dodji sutra na previjanje pitam ih mogu li to u iloku obavit imamo hitnu medicinsku pomoć,kažu dobro može tako! dodjem ja ujutro u iloku na hitnu medicinsku pomoć ono tamo dvoica leže na bolničkim krevetima i odmaraju i kažu mi ovako:ma previo bi ja tebe al nemam tu ništa sterilno i nemogu ti previjat sačekaj ti sutra i odi u vukovar ili idi tamo sad e SVAKA IM ČAST I NEVIDIM RAZLOGA DA ŠTRAJKAJU SRAMOTA!

  • projekt_venus 02.09.2013.

    Izgleda da je ovoj vladi jedini cilj, uništiti narod. Ponašaju se kao da nas mrze, pa ratuju sa nama. Prvo, Linić nas želi otom potom osiromašiti tako da se razbolimo zbog nedostatka vitamina i minerala, a ovaj Ostojić želi, kad dođemo u bolnicu, zbog posljedica Linićevih "plemenitih" djela, da ne dobijemo zdravstvenu skrb, već da krepamo. Dok istovremeno, Jovanović hoće da krepamo pametni. Jel ovo Monty Python ili Alan Ford?

  • Gadus 02.09.2013.

    Vidi vraga - ovdje ne "pali" terapija koju je nama propisao: najjeftiniji mogući generički lijek - sve na minimalac...

Komentiraj...
Vidi sve komentare