To je to što me zanima!

Rab: Dvije djevojčice (14) bacile se sa zvonika crkve

TRAGEDIJA: Osmašice A.P. i M.K. pronašao je brat jedne od njih. Prema priči koja se proširila otokom, djevojčice su svoj strašan čin najavile...
Vidi originalni članak

Dvije 14-godišnje djevojčice 8d razreda A.P. i M.K. preminule su nakon što su se u utorak oko 21 sat bacile sa zvonika samostana sv. Ivana Evanđeliste u starom gradu Rabu. U utorak se nisu pojavile na nastavi, a navečer ih je pod zvonikom sv. Ivana pronašao brat jedne od njih.
- Djevojčice su bile dobre i vedre osobe, spremne na suradnju. Koliko mi je poznato ni sa kim nisu bile u sukobu. Cijela škola je u šoku, a organizirali smo i poseban tim koji bi trebao pomoći učiteljima i djeci da se nose sa situacijom - rekla je ravnateljica škole sv. Ivan Rabljanin Anamari Šarin.
Tužna lica školskih kolegica dviju stradalih djevojčica govore više od riječi.
“Voli vas cijela škola. Žao nam je što ste nas napustile. Počivajte u miru Božjem. Zašto se niste oprostile od nas”, poruke su iz knjige žalosti.
Rabom se proširila i priča da je jedna od djevojčica prije skoka bratu poslala SMS poruku u kojoj ga obavještava što namjerava napraviti. Obitelji su se navodno zabrinule tek kad se djevojčice nakon završetka nastave nisu vratile kućama. Brat je odmah pomislio na najgore, pohitao je do tornja Sv. Ivana jer je to jedini toranj koji nije zatvoren. Na tlu je pronašao mrtvu sestru i njenu najbolju prijateljicu. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Susjed Zdenko Grubišić (76) jedan je od očevidaca nesreće.
- Ništa nisam čuo, nikakvu buku, vrisak, ništa. Oko 9 sati su me zamolili da dam produžni kabel kako bi mogli osvijetliti mjesto nesreće. Nisam mogao vjerovati. To su tako mladi životi, pa što im je došlo - u suzama priča Grubišić. Obitelji nisu mogle pričati o tragediji.

>>> U ŠEST MJESECI UBILO SE 9 TINEDJŽERA

Idi na 24sata

Komentari 60

  • dzenita.miletic@skole.hr 10.10.2017.

    Jadne jako mi ih je zao i zeljela bi da se to sta prije sazna zasto

  • KrisPe 05.01.2008.

    Bas sam gledo o tome u vijestima i sad se zna razlog sto se to desilo! Roditelji od te cure su i sekti \"Jehovi svedoci\" i to te cure nisu izdrzale, roditelji su nji vukle u tu glupost (sektu) a cure su bili pametne i mogli su sami misliti i znali su sta sekta znaci,...ali nazalost na kraju nisu se mogli nekako rijesit taj problem nego da su se morali bacit sa crkve... Ja sam LJUT na te sekte, pogotovo \"Jehove\" te budale se nesmiju dopustiti kod nas i nigdje,...u katalicku zemlju,... kako mogu biti tako ludi, nista neimati u glavu i izdati dragog boga i prici u sektu bolesnu!?!?

  • FAQ 01.12.2007.

    sucut roditeljima, ali moglo je biti i gore. Mogli su povuci i prijateljice sa sobom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare