To je to što me zanima!

Rabljani se u tuzi oprostili od Antonije i Magdalene

Tuga na otoku: Prijatelji i sumještani oprostili su se od djevojčica koje su u utorak navečer zajedno skočile u smrt sa samostanskog zvonika
Vidi originalni članak

Jauci, plač i bolni jecaji prekinuli su tišinu koja vlada Rabom otkad su se dvije djevojčice ubile skokom sa samostanskog tornja. Nerazdvojne je prijateljice na posljednji počinak otpratio gotovo cijeli otok. Na groblju u Mundanijama pokopana je Antonia Pahljina (15), a dva sata kasnije i Magdalena Krstačić (13) na Gradskom groblju u Rabu.
- Bile ste odlične prijateljice, šalom ste uvijek znale otjerati suze s naših lica. Vječno ćemo vas nositi u srcima - izgovarao je u suzama učenik 8d razreda. Na otoku su proglasili dan žalosti, a nastava u osnovnoj školi Ivan Rabljanin je odgođena.
- Razred  će biti prazan bez tebe, ništa više neće biti isto. Imala si želje i snove postati profesoricom matematike, zašto si prekinula taj san na ovaj bolan način - pitala se jedna djevojčica.
Na desetke psihologa i prosvjetara pomaže djeci i profesorima da lakše prebrode tragediju. U ponedjeljak će u školu doći tim za krizne intervencije iz Rijeke, koji će pojačano raditi s nastavnicima i pokušati im olakšati rad s djecom. Obavljena je i obdukcija na tijelima djevojčica, ali policija informacije ne želi dati u javnost.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bigmama3 01.12.2007.

    Pa šta je tim curama bilo u glavi kad su se odlučile ubiti?

  • Keira 01.12.2007.

    jeste, spirit lamp...i bas ja gledam kako ih svecenih pokapa...za samoubojstvo nema oprosta, a tako mi vjerskog sprovoda...zao mi je, ali je tako... ne mogu pojiti sto bi dvije djevojcice nagnalo na ovaj strasni cin...ne mogu...

  • spirit lamp 01.12.2007.

    nije li samoubojstvo najveci grijeh protiv Boga i prirode?

Komentiraj...
Vidi sve komentare