To je to što me zanima!

Racija u Njemačkoj: Dovodili su bogate strance i za velike svote im izdavali boravišne dozvole

Osumnjičeni se terete da su za veće svote novca u iznosu između 30 i 350 tisuća eura dovodili strane državljane u Njemačku i pribavljali im potrebne dokumente
Vidi originalni članak

Diljem Njemačke u srijedu je u akciji policije uhićeno deset osoba pod sumnjom da su za velike svote novca bogatim strancima iz Kine i arapskih zemalja pribavljali boravišne dozvole u Njemačkoj.

- Glavni osumnjičenici su dva pravnika iz Koelna, a istraga se vodi protiv 38 mogućih članova krijumčarske bande te protiv 147 ostalih osoba koje su bile uključene u sustavno krijumčarenje ljudi - stoji u priopćenju policijske uprave grada Sankt Augustina pored Koelna, koja vodi akciju.

ISTRAGA Policijske racije diljem BiH zbog krivotvorenih diploma

'Izdavali boravišne dozvole'

Osumnjičeni se terete da su za veće svote novca u iznosu između 30 i 350 tisuća eura dovodili strane državljane u Njemačku i pribavljali im potrebne dokumente.

Osumnjičeni su osnivali fiktivna poduzeća i lažne adrese koji su služile za prijavu osoba iz inozemstva.

ODMAH Njemačka će Ukrajini isporučiti još jedan sustav Patriot

'Zaplijenjena veća količina gotovine'

Dnevnik Bild javlja da su među osumnjičenima i zaposlenici nekoliko ureda za strance u regiji Porajnja koji su za novac izdavali boravišne dozvole. Jedan od njih se nalazi među uhićenima. Kako je priopćeno, tijekom racije je zaplijenjena i veća količina gotovine.

Njemačka je protekle godine s 300.000 izbjeglica i podnositelja zahtjeva za azilom zabilježila značajan porast ilegalnih ulaska u zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kaius 17.04.2024.

    a dobro,ovi barem neće uzimat posao čistaća i dostavljača njemcima kad imaju para

Komentiraj...
Vidi sve komentare