To je to što me zanima!

Računi za struju uskoro će biti veći za čak 80 kuna?

U HEP-u kažu da im odgovara poskupljenje od najmanje 17 posto. U državnu blagajnu će se sliti više novca na ime PDV-a, a građani će ispaštati
Vidi originalni članak

Ono što u ovom trenutku znamo, i to nažalost neće biti prvoaprilska šala, je da ćemo od 1. travnja plaćati skuplju struju. U HEP-u kažu da bi njihove potrebe zadovoljilo poskupljenje od barem 17 posto. Ako struja poskupi toliko, računi za kućanstva porast će prosječno 80 kn na mjesec (za potrošenih 550 kWh prema Plavom modelu za jednotarifno brojilo). Čelnici HEP-a pregovaraju s Ministarstvom gospodarstva, a konačnu cijenu objavit će za dva tjedna. Poskupljenje struje će, tvrde ekonomisti, izazvati lančani rast cijena svih namirnica. Sa skupljim kilovatsatima “počastili” su nas i u srpnju 2008. Tada je cijena struje skočila za 20 posto. Poskupljenje su pravdali skupom cijenom nafte i uvezene električne energije. Godinu dana kasnije cijena struje u svijetu pojeftinila je za oko 50%, a nafta je sa 140 dolara po barelu pala na 60 dolara. No HEP građanima nije pojeftinio struju. U međuvremenu je cijela uprava HEP-a smijenjena zbog sumnji da su oštetili državni proračun za čak milijardu kuna. Potpisivali su štetne ugovore i prikrivali pravo stanje poslovnih knjiga.

PRIČALI O KRIZI PA KUPILI AUTE

Za gubitke u poslovanju 2008. bivša uprava HEP-a počastila se sa šest Audi A6 limuzina. Od Zubaka su ih kupili za oko tri milijuna kuna, a za dodatnu opremu dali su još 150.000 kuna.

DESET STUDIJA - 8 MILIJUNA KUNA
HEP i tvrtke kćeri su Ekonomskom fakultetu u Zagrebu navodno uplatili osam milijuna kuna za deset ugovorenih projekata u razdoblju od siječnja 2007. do srpnja 2008. godine.

DOBIVAO PLAĆE, A NIJE RADIO
Rade Buljubašić (HDZ) četiri godine nije radio u HEP-u, no primao je plaću. HEP su tako oštetili za 671.159 kuna. Po povlaštenoj cijeni su mu prodali i tvrtkin stan.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Čegevara 17.02.2010.

    Prošle godine večina Evropskih država smanjila je cijenu struje za 50 posto koja je prije toga bila poskupila radi visokih cijena goriva koje su divljale u 2008.godini i tako vratili sve na staro,to dovoljno govori kakva nam mafija vodi Državu,sada bismo svi mi trebali plačati sva ona sranja koja su napravile bivše uprave HEPA.

  • Čegevara 17.02.2010.

    Interesantno sada večina naših ljudi u takozvanom divljem kapitalizmu živi kao na Kubi koij imaju socijalizam a mi dok smo živjeli u samoupravnom socijalizmu živjeli smo bolje nego u kapitalizmu.

  • hogarko 17.02.2010.

    Ili plati,ili kradi nema ti treće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare