To je to što me zanima!

Računovotkinja HŽ-u ukrala 850.000 kn, dobila 3,5 godine

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Vladimir Vinja nepravomoćno je osudio Željku Koler Dragosavac na 3,5 godine zatvora, a mora vratiti i cijeli "plijen"
Vidi originalni članak

Bivša računovotkinja u HŽ-u Željka Koler Dragosavac (60) četiri godine je potkradala tvrtku i ukrala 850.000 kuna. Sudac zagrebačkog Županijskog suda Vladimir Vinja nepravomoćno ju je osudio na 3,5 godine zatvora, a mora vratiti i cijeli "plijen". Kolerova je od 19. veljače 2002. do 14. travnja 2006. otvorila dva privatna računa u RBA i Erste banci i na njih prebacivala novac.

- Nisam taj novac uzimala za sebe, već za kamatare kod kojih sam podigla kredite, a njihovom povratu nije bilo kraja. Počeli su mi i prijetiti zbog čega sam ih odlučila prijaviti policiji, no tada su me fizički napali - branila se Kolarova. 

Sudac Vinja je obrazlažući presudu posebno zamjerio upravi HŽ-a na nemaru prema vlastitom novcu. Sudac je olakotnim ocijenio njezinu raniju neosuđivanost, a otegotnim izuzetnu upornost i dugotrajnost potkradanja tvrtke u kojoj je radila 32 godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sukaj 24.11.2010.

    pa dobit će STROGO " ne smijete to više" i možda 10-ak tisuća kuna zbog nedostavljanja imovinskih kartica. Koliko je mjesečni najam stana u americi?

  • rođin rođo1 23.11.2010.

    pa koliko će dobit ivo sanade njegovi sljedbenici i ostaci komunističkih lopina za pljačku hrvatske????

  • p i j e v a c 23.11.2010.

    U HŽ svi kradu,a kažu da nemaju novca za osuvremeniti pružne prijelaze,katastrofa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare