To je to što me zanima!

Radić ide u zatvor na godinu dana jer je bračnom paru Rimac omogućila da steknu stan

Radić je nepravomoćno bila osuđena na godinu dana zatvora, no kazna joj je promijenjena u rad za opće dobro. Vrhovni je sud sad odlučio tu kaznu pretvoriti u bezuvjetnu
Vidi originalni članak

Anna Maria Radić, bivša ravnateljica Uprave za područja od posebne države skrbi ipak će morati u zatvor na godinu dana. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, Vrhovni sud je potvrdio osuđujuću nepravomoćnu presudu koju joj je u lipnju 2017. izrekao zagrebački Županijski sud, no preinačio je odluku u kazni. 

Radić je nepravomoćno bila osuđena na godinu dana zatvora, no kazna joj je promijenjena u rad za opće dobro. Vrhovni je sud sad odlučio tu kaznu pretvoriti u bezuvjetnu. Osim toga, obzirom da je državni proračun oštetila za oko 550.000 kuna, taj novac mora vratiti i to s kamatama. 

TVRDI DA JE NEDUŽAN Poduzetnik iz afere s Josipom Rimac na sud će kao svjedoke zvati Plenkovića i ministre

USKOK ju je teretio da je Danijelu Rimcu, suprugu Josipe Rimac, omogućila da stekne stan na koji nije imao pravo. S obzirom da nije stekla imovinsku korist, prvostupanjski sud je smatrao da ju je na počinjenje djela motiviralo prijateljstvo s Josipom Rimac. Istraga protiv bračnog para je obustavljena jer nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje. 

Radić se kasnije zaposlila u Hrvatskom Crvenom križu u kojem je potpredsjednica jedno vrijeme bila Josipa Rimac.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • stari Joža 12.03.2021.

    11. zapovijed Božja - ne vjeruj bližnjemu svomu, a ni daljnemu svomu ili kakvoj tuđoj individui.

  • biograjka2 12.03.2021.

    Baš dobra vijest...ona u zatvor, a Rimci uživaju u stanu. Naša posla!

  • ante-portas 12.03.2021.

    Da sam na njenom mjestu osjecao bih se glupo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare