To je to što me zanima!

Radimir Čačić otišao u Rusiju prodati kutinsku Petrokemiju?

Prvi potpredsjednik Vlade je uoči odlaska u Moskvu dao izjavu da bi Petrokemija mogla biti velika privatizacijska priča teška i nekoliko stotina milijuna eura
Vidi originalni članak

Osnovni zadatak Radimira Čačića, prvog potpredsjednika Vlade, na službenom putu u Moskvi je da pronađe kupca kutinske Petrokemije, odnosno da obavi razgovore o mogućnostima privatizacije te tvrtke, javlja večernji.hr.

Da stoji ona, gdje ima dima ima i vatre, jasno govori i izjava koju je Čačić dao uoči odlaska u Moskvu. On je tada rekao kako bi Petrokemija mogla biti velika privatizacijska priča. 

- To je priča koja bi mogla biti teška nekoliko stotina milijuna eura, rekao je Čačić za HTV. 

Uz to, Večernji list doznaje od izvora u Vladi kako je Čačić s premijerom Zoranom Milanovićem usuglasio pregovaračke pozicije, a prvo treba vidjeti kakve je ponude uopće moguće dobiti za kutinskog diva.

Izvjesno je samo da bi država u Petrokemiji morala zadržati određeni vlasnički udio i nakon eventualne prodaje Rusima. Tek treba vidjeti hoće li u pitanju biti kakav kontrolni paket dionica ili nešto drugo.

Uz Petrokemiju Čačić bi trebao ispitati ima li kod Rusa želje za ulaganjem i u brodogradilišta. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • AndKc 27.03.2012.

    pa naravno!! pa ja ne razumijem stvarno te ljude!! trebalo bi čačiću predložit da prodaje svoje firme po vž koje je stekao na mutan način! Hrvate nek ostavi na miru..... EH, ZA ŠTO SMO SE MI BORILI!?!?!? :(

  • tinna18 26.03.2012.

    isste tvornica vrjedi milijarde a ne milijune, radimo gnojivo za cjeli svijet i sada kada najbolje radimo treba ju prodat! dok je nama klausa i sindikata moze nama cacic da ......!

  • fzeljko 26.03.2012.

    ... pitanje je samo vremena kad cijela hrvatska bude prodana i koja je svrha svega toga o iluziji iz 1990 godina o samostalnosti i neovisnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare