To je to što me zanima!

Radimir Čačić plakao: Ova nesreća me jako potresla...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radimir Čačić (HNS) je poslao je brzojav sućuti obitelji poginulog muškarca iz Mađarske. Neće se pojavljivati u javnosti. Navodno je vozio 160 km/h
Vidi originalni članak

Plakao je kao malo dijete nakon što su mu javili da je jedan ozlijeđeni iz nesreće preminuo, rekli su nam ljudi bliski HNS-ovu predsjedniku Radimiru Čačiću.
- Nesreća je prvenstveno moja osobna tragedija, koja me jako potresla i s kojom se sam moram nositi - objasnio je Radimir Čačić u pismu upućenom javnosti. Čelnik HNS-a se u petak oko 8 sati na autocesti M-7 svojim Chryslerom kraj mađarskoga grada Siofoka zabio u automobil koji je vozio ispred njega. Kao razlog nesreće Radimir Čačić je naveo nepovoljne uvjete na cesti, kišu, skliski kolnik i iznenadnu gustu maglu. Dodao je da nije vozio brzo, ali da vozač nije upalio svjetla za maglu. U automobilu u koji se zabio bilo je troje ljudi, a Hitna pomoć ih je sve prebacila u bolnicu. Glasnogovornik mađarske policije priopćio je kako je Čačić platio jamčevinu da ga se pusti na slobodu. Neslužbeno doznajemo, uzrok nesreće je Čačićeva brzina neprilagođena uvjetima na cesti. Prometni stručnjaci, prema oštećenjima vidljivim na fotografijama oba vozila procjenjuju da je Čačić vozio najmanje 160 km/h, s manjim odstupanjima. Igor Kolman, tajnik HNS-a, rekao je da se Čačić u petak vratio u Zagreb, ali da je svaki dan zvao mađarsku bolnicu. Nakon što je u čuo da je muškarac preminuo, šokirao se. Vijest ga je pogodila. Ministarstvo vanjskih poslova nije dobilo obavijest da je Čačić imao nesreću.

PROGLASE LI GA KRIVIM MOŽE DOBITI I DO PET GODINA

Prema mađarskom zakonu, tko skrivi prometnu nesreću s poginulima, prijeti mu zatvorska kazna od jedne do pet godina.

HNS-OV CHRYSLER ČESTA JE 'META' PROMETNE POLICIJE
Chrysler kojim je Radimir Čačić skrivio prometnu nesreću u Mađarskoj registriran je na Hrvatsku narodnu stranku.
Kako smo neslužbeno saznali, hrvatska policija je taj automobil nekoliko puta zaustavila, najčešće zbog prevelike brzine. Tako je službeni vozač vozio 50-ak kilometara brže od dopuštenog 16. prosinca prošle godine kod Karlovca. Dobio je 1000 kuna kazne, a istim iznosom, također zbog prevelike brzine, istog su vozača kaznili 12. lipnja te u studenom prošle godine. I Radimir Čačić “divljao” je tim automobilom. Dok je dolazio na izvanredni sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor u listopadu prošle godine, luksuzni automobil je parkirao na zabranjenu mjestu na Trgu sv. Marka u Zagrebu, tik do Vladine zgrade. Dežurni policajac upozorio ga je da je u prekršaju i da makne automobil, no Radimir Čačić nije se obazirao na upozorenja.
- A što da radim? Hoćete me preparkirati? Ma neće nitko primijetiti - u prolazu je Čačić odgovio policajcu i ležerno dodao: “Onda me kaznite. Ili pozovite pauka”. Ušao je u Vladinu zgradu na sastanak s premijerkom, a automobil je ostao parkiran kraj zgrade. Policajac je pozvao prometnu policiju i oni su mu napisali kaznu od 500 kuna.

ČAČIĆ PAO U NESVIJEST U VOŽNJI I ZASPAO ZA VOLANOM, A JEDNPUT JE OTIŠAO NAKON ŠTO SE SUDARIO
Prvu prometnu nesreću Čačić je imao 1974. Blizu Vinkovaca je zaspao i skrenuo na kosinu, nekoliko se puta okrenuo preko krova i dočekao na kotačima. Alfa Romeo je bila uništena, a on bez ogrebotine. U travnju  1999. na cesti Šemovec – Orehovica u Međimurju na njegov Audi naletjela je miješalica. Policajci su ga zaustavili 2002. u Novom Marofu. Volvom je udario u kombi u Varaždinu i pobjegao. Policiji je rekao da nije ni osjetio sudar. Još jednu nesreću je imao 2003. Na nadvožnjaku blizu Vrbovca izgubio je svijest i udario u kotač šlepera.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • babownoa1 13.01.2010.

    Nedaj Bože nikom ovako nešto. Gospodinu Čačiću želim da prije svakog puta isprazni glavu svakodnevnim nedaćama pa tek onda krene na put, a nastradalima, držite se ima dobrih ljudi, a i Bog sve vidi!

  • melanie 13.01.2010.

    Nije on plakao \"kao malo dijete\" radi unesrećenoga, nego radi sebe.

  • crnilabud 13.01.2010.

    ..oooooood ŠOKAje pal uTRANS!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare