To je to što me zanima!

Radioaktivnim materijalom su si hladili piće i hranu u kombiju

Policija u Austriji je nedavno na granici s Mađarskom zaustavila dvojicu Rumunja. U kombiju su pronašli radioaktivni jod-131. Rekli su da im je idealan za rashlađivanje
Vidi originalni članak

Muškarce iz Rumunjske stare 43 i 38 godina nedavno je zaustavila policija u Austriji, kod Nickelsdorfa, na granici s Mađarskom. Bili su sumnjivi jer nisu imali ispravne registracije. Policija je pretražila njihovo vozilo i u njemu pronašla radioaktivni jod-131 koji se inače koristi u medicini. 

Pored joda Rumunji su držali hranu i piće, a policiji su objasnili kako je radioaktivni materijal idealan jer im hladi vodu i hranu, piše Daily Mail

Radijacija u njihovim tijelima 40 puta veća od dozvoljene

Utvrđeno je da je razina radijacije u vozačkoj kabini bila nekoliko puta viša od dozvoljene. Policija je utvrdila kako muškarci radioaktivni materijal redovito prevoze iz Njemačke u svoju domovinu. Radijacija njihovih tijela bila je čak 40 puta više od dozvoljene. Ipak, policija je utvrdila da nije bilo veće opasnosti pa su ih pustili da nastave put. 

Savjetovali im da kad dođu kući posjete liječnika

Prije toga muškarci su morali između vozačke kabine i prtljažnika postaviti olovnu ploču, piše u subotu ORF.at. Austrijska policija je o svemu obavijestila svoje kolege u Rumunjskoj te su muškarcima savjetovali da čim dođu kući, posjete liječnika.  

Idi na 24sata

Komentari 15

  • otaWa 09.05.2013.

    e dragi moji četveroruko dvoglavi Rumunji..se za to koristi Cezij ,tako mi mojih 60 prstiju...

  • Kira3899 09.05.2013.

    biseri

  • marijaterezija2 09.05.2013.

    Ne mogu vjerovati stvarno ludilo:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare