To je to što me zanima!

Radnice DTR-a pred Vladom: Isplatite nam zaostale plaće!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radnice DTR-a još nisu dobile zaostale plaće koje mjesečno iznose minimalnih 2200 kuna. Počele su prosvjedovati na Trgu sv. Marka ispred zgrade Vlade...
Vidi originalni članak

Nakon prosvjedovanja ispred trgovine u Petrinjskoj, zaposlenice zagrebačke tvornice rublja DTR-a danas su zbog neisplaćenih plaća započele s prosvjedima i na Trgu sv. Marka ispred zgrade Vlade.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca zagrebački poduzetnik Milan Carić postao vlasnik 65,45 posto dionica DTR-a. Kupio ih je na javnoj dražbi u ovršnom postupku, a za većinski paket posrnule tvrtke izdvojio je 890.000 kuna, odnosno 12,60 kuna po dionici, te je tako spasio od vjerojatnog stečaja. Tvrtku s dugom od 6, 5 milijuna kuna preuzeo je s partnerom odvjetnikom Antom Nobilom u tijeku predstečajne nagodbe.

Iako su obećali isplatiti zaostale plaće koje trenutno iznose 2200 kuna, radnice ih još nisu dobile.

>>Pročitajte potresno pismo kćeri radnice DTR-a u štrajku

Idi na 24sata

Komentari 37

  • vinja 11.06.2013.

    Razumijem radnike koji nisu dobili svoju zarađenu plaću, ali se obraćaju na krivu adresu. Vlasnik tvrtke nije država nego imenom i prezimenom određeni ljudi pa je trebalo otići pred njihove kuće i demonstrirati do isplate duga.

  • svoj na svom 11.06.2013.

    s vama su trebali biti i radnice Kamenskog, OKI -JA,i brojni drugi...a trebaju vam dati podršku i prosvjetari i javne službe ...

  • Superteška 11.06.2013.

    Pretvorba i privatizacija = HDZ kri****a organizacija (na suđenju).

Komentiraj...
Vidi sve komentare