To je to što me zanima!

Radnice Kamenskog dobit će po 1000 kuna pomoći

Radnice tvornice konfekcije bez plaća su četiri mjeseca. Na inzistiranja Sindikata tekstila obećali su im isplatiti pomoć u Centrima za socijalnu skrb
Vidi originalni članak

Radnice zagrebačke tekstilne tvornice Kamensko drugi dan su u općem štrajku. Uskoro će im stići prva pomoć.
- Centrima za socijalnu skrb dostavili smo popise i obećali su da će svi zaposleni dobiti 1000 kuna jednokratne pomoći - kazala je Đurđa Krnjak, predstavnica radnica. Sastavljeni su i popisi koje će dostaviti udruzi banaka i Holdingu kako bi se radnike pričekalo s plaćanjem dugova.
U četvrtak je u tvornicu došao predstečajni upravitelj Zdravko Mitak i uzeo dokumentaciju. Uprava na čelu s Antunom Crlenjakom radnicama je ponudila da odrade naručeni posao do kraja, no za plaćanje im nije ponudila  garanciju.
I u četvrtak su štrajkašice nakon završene smjene oboružane zviždaljkama u dugoj povorci otišle do Trga bana Jelačića. 
Borba radnika Kamenskog počela je 20. rujna kada je 20 radnica počelo štrajk glađu. Prekinule su ga nakon devet dana kada je pokrenut stečajni postupak. Radnice će po odlasku u mirovinu imati manje mirovine jer im navodno dvije godine nisu uplaćivani doprinosi. Ne mogu dobiti ni povrat poreza jer ga njihov poslodavac nije uplatio državi.
- Direktor Crlenjak je priznao da su poreznoj upravi dužni deset godina, a koristili su i državne poticaje - kazala je Svjetlana Šokčević iz Sindikata tekstila. Protiv raznih nepravilnosti podnijela je prijave Državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • huskybucka 30.09.2010.

    Tim ženama ne treba Jacina socijalna pomoć, i tuđa milostinja, treba im dati novac koji su zaradile svojim rukama!

  • ribić 30.09.2010.

    Malo sam nepismen, želio sam kazati LOVU, oprostite.

  • user_48540 30.09.2010.

    šta je to 1000 kuna....to bi im trebala biti neka utjeha??? mogu mislit kolike režije, troškovi i krediti im stoje nad glavom nakon tolikog izostanka plaća. ne znam što su do sad čekale??? mi u hrvatskoj se toliko bojimo tih naših gospodara da im i besplatno mjesecima radimo, samo da ne dobijemo otkaz, a za rad nismo ni plaćeni...čega so onda bojimo????

Komentiraj...
Vidi sve komentare