To je to što me zanima!

Radnice Kamenskog gladne spavaju u parku u Zagrebu

BORBA ZA OPSTANAK: Zbog neisplate plaća te naknada za prijevoz i doprinosa radnice tekstilne firme štrajkaju glađu. Noću se smrzavaju u parku
Vidi originalni članak

Oko 200 zaposlenica tekstilne firme Kamensko u utorak je prosvjedovalo na Trgu Francuske revolucije u Zagrebu. Traže isplatu čak pet zaostalih plaća, naknadu za prijevoz koju isto nisu dobivale te uplatu doprinosa koje im, kako tvrde, tvrtka nije uplaćivala dvije godine. Dvadeset zaposlenica od ponedjeljka štrajka glađu, a na Trgu ispred tvornice provele su i noć.
- Suprug ima plaću 3000 kuna, a ja ju nisam primila već mjesecima. Imamo kredit od 1700 kuna i troje djece. Jedva preživljavamo - rekla je radnica Darinka Cik (39). Dodala je kako tijekom provedene noći na Trgu nije uopće spavala, a kako je bilo samo sedam stupnjeva smrzla se. No, ona i dalje ne odustaje od štrajka glađu i noćenjem na Trgu. Antun Crljenjak, direktor Kamenskog, kaže da niti on nije dobio zadnje dvije plaće te da je u postupku stečaj tvrtke.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • luna2 21.09.2010.

    Bože dragi nakaj smo spali ...radim u tvornici ,vlasnik je stranac ,da ne spominjem kakvi su radni uvjeti ,mi smo za njega tegleča marva koju treba maksimalno iskoristit i zakinuti ,a opet plača je redovna ,i dok pogledam ove jadne žene ispada da je meni jaakoo dobro ,a uopče neje tak..

  • Medici 21.09.2010.

    Ljudi, pa ovog ima samo kod nas. Vlasnik ne uplaćuje državi doprinose, država šuti..kao da je nije briga..a vlasnik kupuje vile, skupe automobile....a žene nemaju ni za kruh. Sramotno...Sram me što sam rođen u ovoj državi, sramim se kako smo se prodali..za šaku Broša!

  • udovac 21.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare