To je to što me zanima!

Radnice Kamenskog: Još nam duguju, vlast nas je zaboravila

Bivše radne kolegice i danas se okupljaju u Udruzi Kamensko gdje izrađuju ukrasne predmete. Kreativni rad ih, kažu, opušta i barem na kratko zaborave na probleme
Vidi originalni članak

Bivše radnice Kamenskog okupile su se u parku pokraj tvornice u kojem su devet dana i noći gladovale i spavale na hladnom. 

- Dokle god možemo stajati na nogama sjetit ćemo se strahote koju su nam napravili. Završile smo taj dan smjene i došle u park. Bilo je hladno, ležale smo samo na kartonima. Drugi dan smo opet otišle raditi pa opet u park, a onda su nam treću večer došli studenti i donijeli šatore. Bilo nas je 19 žena - rekla je Đurđa Grozaj (55), predsjednica Udruge Kamensko u kojoj se bivše kolegice i zaposlenice okupljaju i izrađuju ukrasne predmete. Kažu kako ih to opušta i barem na tren zaborave na sve probleme. 

Sa sobom su na okupljanje donijele ruže od papira koje su podijelile jedne drugima te novinarima i prolaznicima.

Još iščekuju pet zaostalih plaća i pola otpremnine. Jako su razočarane jer kažu da je vlast zaboravila na njih. Stečaj nad Kamenskim još nije gotov.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • barbaboro 22.09.2012.

    Drage radnice Kamenskog, zar vam nije bitnije od vaših (neisplaćenih) plaća, da nam reprezentacija dobro igra, da se Dinamo plasira u Ligu prvaka, i da je mal Luka Modrić prešao u Real.

  • dobermanka 21.09.2012.

    je naravno da vas je vlast zaboravila, pa vi ste obične radnice..a vlada ne cijeni radnika, radnici su totalno nebitni nažalost..

  • Galeb i ja 21.09.2012.

    Sumnjam da ce oni od ove vlasti ikada nesta dobiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare