To je to što me zanima!

Radnice Kamenskog: ‘Pomozite da kupimo strojeve za šivanje’

INTERNET-KAMPANJA: Radnice Udruge Kamensko žele prikupiti 158.000 kuna za šivaće mašine. Novac prikupljaju preko internet stranice Indiegogo koja služi za grupno financiranje
Vidi originalni članak

Ono što mi ručno moramo raditi dan i pol, industrijska mašina napravi za desetak minuta, rekla je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE VIDEO:

Zajedno s ostalim radnicama nada se uspješnom ishodu internetske kampanje koju su pokrenule kako bi prikupile novac za osam šivaćih strojeva. Novac prikupljaju preko internet stranice Indiegogo koja služi za grupno financiranje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najskuplji stroj je 35.000 kuna, a cijene ostalih kreću se između 10.000 i 17.000 kuna. Potreban im je i dio materijala za šivanje te su zbrojivši sve stavke izračunale kako im je potrebno 158.000 kuna. Trenutačno je u Udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi. Nedavno su posao dobile dvije žene iz propalog DTR-a, a ako se kupe novi strojevi, zaposlit će još dvije radnice DTR-a.

Nakon propasti tvrtke Kamensko radnice su se prije sedam godina organizirale i počele proizvodnju na kućnim strojevima za šivanje. Industrijski strojevi omogućili bi im veću konkurentnost na tekstilnom tržištu. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 18.03.2017.

    Da nam političari ne naplaćuju fiktivne dnevnice i putovanja, zamislite koliko bih se tih strojeva moglo kupiti i na taj način otvoriti neko radno mjesto.

  • global 17.03.2017.

    zašto ne traže pare iz EU fondova pa oni su stvoreni za takve projekte?

  • projekt_venus 17.03.2017.

    Meni ništa nije jasno, da li je ovo socijalizam ili neoliberalni kapitalizam? Ne kužim, ako je ovaj narod demokratski odlučio da hoće neoliberalni kapitalizam zašto svako malo netko traži da mu se pomaže kao što se pomagalo u vrijeme socijalizma? Ne ide to tako, ono što smo htjeli, to smo i dobili. Ne možemo tražiti socijalizam samo kad nam paše. Prodali smo socijalizam i krvavo ga platili zbog šarene ambalaže, uživajmo sad u pogledu na tu ambalažu koju nemamo sa čime kupiti. Drugi put kad imamo pravo glasa, svakako opet odaberimo ovaj sistem i opet kukajmo i očajavajmo jer to jedino znamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare