To je to što me zanima!

Radnici poručili Kosor: Kruha, kruha gospodarice - i mi bi jeli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosvjed za Đakovštinu: Radnici su u srijedu stigli u Zagreb te su prosvjedovali pred HDZ-om, sindikalnim Domom, a krenuli su i na sastanak s predsjednikom
Vidi originalni članak

Bivši radnici Đakovštine krenuli su rano jutros prema Zagrebu gdje su stigli malo prije 10 sati. Njihovi predstavnici su oko 11 sati došli u Sabor gdje su bili na konferenciji za novinare HDSSB-a. 

Radnici uzvikuju parole poput "Danas mi, sutra vi", a nose transparente s natpisom "Đakovština logor Vlade Republike Hrvatske", "Ženo srca kamenoga" te "Kruha, kruha gospodarice - i mi bi jeli". Primio ih je zamjenik EU veleposlanika te im je naglasio kako ih podupire. Nakon što su s njim razgovarali prosvjedovali su ispred središta HDZ-a i pred sindikalnim Domom, a uputili su se i kod predsjednika Josipovića.

Osam dana proveli su u "Vladinom logoru" kojeg su ogradili žicom ispred bivše tvrtke. U utorak su im se pridružili branitelji i radnice propale tvrtke Kamensko, a građani im na različite načine izražavaju solidarnost.

Oko 350 otpuštenih radnika traži da im se isplate otpremnine i vlasnički udjeli. Dosad su dobili 35 posto potraživanja. Đakovština im duguje još 43 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • aneeb2020 19.10.2011.

    draga Jadranka i cijela Vlada RH..bilo bi jako lijepo kada vam mamice i očevi nebi imali za kil kruha..Bože usliši nam ovoo..a da srežete sebi plaću na 2000 i sa tim živite cijeli mjesec..kako bi to bilo jako lijepo??

  • Stanko_1_1 19.10.2011.

    Jadranka, sram te može biti!!! Neka, neka, jednog dana će i tebe dočekati glad. Važnije joj je bilo žuljat guzicu na drvenim stolcima nego da pomogne gladnom narodu...

  • damirzgb49 19.10.2011.

    jadni ljudi,ova bagra s vrha samo putuje i troši..dal ti vidiš kosorice da su ljudi kruha gladni??dao Bog da i ti budeš uskoro gladna...SHAME

Komentiraj...
Vidi sve komentare