To je to što me zanima!

Radnici Amazona moraju imati GPS, dnevno prehodaju 18 km

Adam (23) ispričao je kako je jedne večeri tijekom smjene od 10 i pol sati provjerio svoj svaki korak te je to odlučio ispričati medijima. Kaže kako je pritisak jako velik
Vidi originalni članak

Zaposlenici u ogromnom skladištu tvrtke Amazon rade kao robovi, a dnevno propješače gotovo 18 kilometara

Na WC samo uz posebnu dozvolu

Mirror javlja kako djelatnici Amazona u WC mogu samo uz posebnu dozvolu, a otkriveno je kako su morali nositi i GPS kako bi se u svakom trenutku znalo gdje su.

Mladić Adam Littlet (23) ispričao je kako je jedne večeri tijekom smjene od 10 i pol sati provjerio svoj svaki korak te je to odlučio ispričati medijima. 

Svake 33 sekunde nova pošiljka

Kaže kako se od njega očekuje da svake 33 sekunde prikupi pošiljku određenog kupca te se nad njih još uz sve vrši nevjerojatan pritisak.

Nisam nikada u životu radio sličan posao. Pritisak je nevjerojatan. Moraš konstantno raditi, a za to ne dobiješ nikakvu nagradu, kaže Adam

- Nisam nikada u životu radio sličan posao. Pritisak je nevjerojatan. Moraš konstantno raditi, a za to ne dobiješ nikakvu nagradu - ispričao je mladić. 

Skladište Amazona u Velikoj Britaniji prostire se na 75.000 četvornih metara, a radnici su plaćeni 7,8 eura po satu. Noćne smjene su dva eura bolje plaćene.

Zaposlenici su ispričali kako skladište Amazona shvaćaju kao "kamp za robove", a s druge strane vlasnici tvrtku reklamiraju kao povoljnu za radnike, što je, kažu, daleko od istine.

Idi na 24sata

Komentari 166

  • JerzaBlativoda 26.11.2013.

    sve su to moderni konc logori, samo što u njega ulaziš dobrovoljno ili kao većina silom prilika da prežive.

  • DušanJakovljević 26.11.2013.

    U"Frikom"-u u Beogradu,čovek koji je radio na traci je doživeo srčani udar.Samo su ga spustili na palete,pozvali Hitnu pomoć i vratili se za traku jer ne sme biti zastoja!

  • mortiis 26.11.2013.

    po meni su poslodavci zasljepljeni novcem i ne vide dobrog radnika koji se trudi da sve odradi kako treba bitna mu je zarada i da što manje ljudi ima zaposleno tako da ovi rade i za više njih..to je žalosno al isto tako radnici moraju biti složi i ne smiju dopustit da ih se ponižava i izrabljuje,samo tako mogu doći do većih prava i plaće ako poslodavac odlući im podjelit otkaze........treba ga prebit na mrtvo ime-druge nema, marva je sve to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare