To je to što me zanima!

Radnici Dine Petrokemije će u prosvjed, napustit će i pogon

Ovo je prosvjed solidarnosti s kolegama na Žitnjaku u Zagrebu, kazao nam je Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća. Prosvjed su najavili za utorak
Vidi originalni članak

Radnici Dine Petrokemije Omišalj, koja je u sastavu Dioki grupe, najavili su za utorak 20. ožujka, u 10.30 sati održavanje prosvjeda ispred ulaza u Dinu u Omišlju na otoku Krku.

– Ovo je prosvjed solidarnosti s kolegama na Žitnjaku u Zagrebu. Istoga dana u 18 sati, napustit ćemo proizvodne pogodne u Omišlju i ostaviti ih bez nadzora, o čemu smo obavijestili sve nadležne. Ovakvu odluku može opozvati uplata barem jedne plaće – kazao nam je Alfredo Davanzo, predsjednik Radničkog vijeća.

Radnici Dine, njih 345, nisu primili pet plaća, a proizvodnja je stala u rujnu prošle godine. Prosvjed upozorenja održali su i prošlog petka nadajući se da Vlada naći rješenje, no ni nakon tjedan dana pregovaranja dogovor nije postignut.

Napuštanje pogona u Omišlju moglo bi biti vrlo opasno jer bez nadzora tako ostaje nekoliko stotina tona opasnih kemijskih supstanci. Radnici poručuju kako nisu dužni čuvati ničiju imovinu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tomo c 18.03.2012.

    Di su oni s kisikane oni će sve riješiti,pogotovo ĆALE

  • 18.03.2012.

    sve kemikalije odvesti pred sabor i zapaliti i inu i vladu i cijelu jeb..u drzavu

  • floyd_1 17.03.2012.

    Nema predaje ! Samo ustrajno i složno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare