To je to što me zanima!

'Radnike Diokija se tretira gore od pasa jer ih se izgladnjuje'

Radnici su pozdravili Čermakovu najavu o preuzimanju Diokija i Dina Petrokemije, no istaknuli su i da moraju od nečeg živjeti dok se ne završi predstečajni postupak
Vidi originalni članak

Stotinjak radnika Diokija okupilo se jutros u 8,30 sati na Trgu bana Jelačića odakle su otišli na Markov trg kako bi prosvjedovali zbog neisplata plaća posljednjih šest mjeseci. Zatražili su da ih primi netko iz Vlade i da im ponudi rješenje. Pozdravili su najavu Čermakovog Croduxa o preuzimanju Diokija i Dina Petrokemije, međutim istaknuli su i da oni moraju od nečega živjeti dok se ne završi predstečajni postupak i nađe rješenje za Dioki grupu.

- Cijelo vrijeme dok ne primamo plaće čuvamo tuđu imovinu i gladujemo. Ne možemo čekati još tri-četiri mjeseca bez kune - poručio je Srđan Perković iz Sindikata naftnog gospodarstva.

Budući da nikog nisu zatekli u Vladi, prosvjednici su poručili kako žele da se o njihovim zahtjevima očituju iz Ministarstva gospodarstva ili Ministarstva financija te su se mirno razišli s Markova trga.

Radnike Diokija podržali su i čelnici sindikalnih središnjica - Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

- Ove ljude se tretira gore od kućnih ljubimaca, jer vlasnici pasa i mačaka koji izgladnjuju svoje ljubimce mogu biti prekršajno i kazneno odgovorni, a vlasnici Diokija koji izgladnjuju svoje radnike ni za što nisu odgovorni - rekao je Novosel.

Sever je zaključio da je vlast neosjetljiva i nema volje pomoći, pa zato sindikati i radnici moraju organizirati puno veće prosvjede.


Idi na 24sata

Komentari 84

  • WOMANIZER 14.03.2013.

    nekako mislim da to neće uroditi plodom! briga njih za ikoga!

  • optimistika 14.03.2013.

    Ma samo se smrzavate J..e se njima za vas i nas ostale dok je njima dupe u fotelji .

  • bayfuncro 14.03.2013.

    Dragi radnici dobro došli u kapitalizam (na hrvatski način)- nema posla, nema plaće, nema ničega, nego krepat od gladi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare