To je to što me zanima!

Radnici javnih tvrtki ostat će bez božićnica i regresa?

Božidar Kalmeta tražit će od predsjednika uprava javnih poduzeća da sa svojim sindikatima krenu u pregovore oko izmjena kolektivnog ugovora
Vidi originalni članak

Bez regresa i božićnica za ovu godinu, uz državne i javne službe, moglo bi ostati i 70.000 zaposlenih u javnim poduzećima. Naime, predsjednik GSV-a i ministar Božidar Kalmeta najavio je da će već ovog tjedna u Vladu na sastanak biti pozvani predsjednici uprava javnih poduzeća. Od njih će se tražiti da odmah krenu u pregovore sa svojim sindikatima oko izmjena kolektivnog ugovora kojima bi radnici ostali bez dijela materijalnih prava. Na ovaj način Vlada bi ispunila jedan od uvjeta sindikata javnih i državnih službi koji ne pristaju da samo oni ostanu bez božićnica i regresa, već isto traže i za radnike javnih poduzeća.

SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBI VLADI POSLALI ODBIJENICU
Sindikati državnih službi odbili su u ponedjeljak dodatak Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike kojim je Vlada predložila da se u 2010. godini odredbe kolektivnog ugovora koje propisuju isplatu regresa, dara za djecu i božićnice ne primjenjuju.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zule 12.04.2010.

    Hrvatska i njen glupav narod na dijelu stoti put. Bacaj kosti i neka se glupi narod svađa i glođe.Pitanje nisu regresi,božičnice i ostalo pa neka ih dobiju ako rade u plusu,trebao bi im zavidan? Malo jesam,ali znate onu nije meni što mi je crkla krava nego mi je krivo što nije i susjedu!!! Ma problem je što ih je tako puno i večina ne radii ništa,treba ih reducirati i to je rješenje a ne uzimati i uzimati i njima i svima radi mafije na vlasti koja i dalje krade i krade a glupi narod se međusobno svađa.

  • anbo 12.04.2010.

    e neka , baš mi je drago, !

  • marmont 12.04.2010.

    Radnici javnih poduzeća možda ne dobiju božićnicu i regres.Hoće li zato radnici javnih službi i privatnih poduzeća dobiti božićnicu?Neće.Novac će završiti u rukama privatnih poduzetnika,menadžera ili tko zna gdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare