To je to što me zanima!

Radnici KIO Keramike srušili su šator, ali borbu nastavljaju

Pregrupirat ćemo snage i nastavljamo borbu za naše pošteno zarađene otpremnine. Pozivamo i druge obespravljene radnike da nam se pridruže, kažu bivši radnici
Vidi originalni članak

Razočarani socijalnom neosjetljivošću bivše vlade Jadranke Kosor i aktualnog premijera Zorana Milanovića, koji nisu pronašli zakonska rješenja kako bi otpuštenim radnicima orahovičke KIO Keramike u stečaju osigurali isplatu oko 14 milijuna kuna neisplaćenih plaća, naknada i otpremnina, obespravljeni radnici u subotu su odlučili promijeniti taktiku.

- Šator, pod kojim smo 95 dana i noći prosvjedovali rušimo, pregrupirat ćemo snage i nastavljamo borbu za naše pošteno zarađene otpremnine. Pozivamo i druge obespravljene radnike u Hrvatskoj, koji su prošli kao i mi, da nam se pridruže, poručio je danas Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike. 

Tužbe protiv vlasnika i uprave u ladicama?!

Radnici su sami rastavili šator i počistili mjesto u gradskom središtu na kojem su, bez obzira na snijeg i hladnoće, gotovo stotinu dana prosvjedovali i upozoravali državne službe na mito korupciju u njihovim redovima zbog čega su i završili na ulici. U stečaju je KIO Keramika Orahovica, u kojoj je radilo 450 radnika, vjerovnike ostavila bez više od pola milijardi kuna, a u prosincu je za 46 milijuna kuna prodana tvrtki 'Keramika Modusu' iz Rujevca koja u istoj tvornici namjerava zaposliti oko 120 radnika. Za najveći pljačku u slavonskom gospodarstvu, i pored niza podnesenih kaznenih prijava protiv vlasnika i uprave, nitko do sada nije odgovarao.

Bolesni i umorni radnici danas su najavili da će državu, zbog nemara prema državnoj imovini i njihovim zakonitim pravima, tužiti europskom sudu u Briselu te da neće odustati od prosvjeda dok ne dobiju svoje otpremnine. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • PittBull 03.02.2012.

    Ima tu raznih likova u igri. neki su i u novoj vladi, možda zato ne žele razrješiti ovu situaciju!

  • SmackThat 29.01.2012.

    Negdje 2004 god. je uspješni direktor Krco dobio nagradu za menađera godine od HGK-a kojeg je doživotni predsjednik "poštenjačina" VidoŠević, tijekom tog procvata tvrtke KIO Orahovica, pola njegovog rodnog sela je dobilo posao, uglavnom rodbina navedenog menađera, sve je bilo super, kralo se i muljalo, ali je bilo za plaće, sad kad je tvrtka propala oni bi pare od države, gospodo draga tvrtku je kupio navedeni menađer godine i ispred njegove zgrade ste prosvjedovali, sad se voza u novom BMW-u 5 i smije se vama i cijeloj državi, susjećam s vama, ali da se mene pita lipe od države ne bi dobili, tražite od onih koji su novac pokrali

  • PittBull 29.01.2012.

    Nažalost, borbu ne nastavlja država kako bi raščistila što se desilo s ovom tvornicom i kako bi iznašla rješenje i pomogla ovim ljudima! To je jadno... Jel znaju gdje bi mogli prstiće opeći i toga se boje, jeli tako VLADO?

Komentiraj...
Vidi sve komentare