To je to što me zanima!

Radnici Peveca i vjerovnici tražili pokretanje stečaja

Radnici Peveca su Trgovačkom sudu u Bjelovaru podnijeli prijedlog za pokretanje stečaja zbog neisplaćenih plaća. Isto traže i vjerovnici tvrtke
Vidi originalni članak

Radnici Peveca, njih 60, su u srijedu Trgovačkom sudu u Bjelovaru podnijeli prijedlog za pokretanje stečaja zbog neisplaćenih plaća za rujan, listopad i studeni. Istog dana stigao je i prijedlog Decora Croatia iz Sesveta koji je također zatražio pokretanje stečaja nad Pevecom. U petak su prijave poslale tvornice vapna iz Istre te još devet vjerovnika koji također traže stečaj. Trgovački sud će objediniti sve tri prijave te će zakazati ročište na kojem će raspravljati o pokretanju stečaja.
Zdravko Pevec se sastao s Đurđom Adlešič u sjedištu HSLS-a u Bjelovaru. Nakon sastanka je Pevec rekao da su stečaj izrežirali sindikati.

KERUM ŽELI ZAPOSLITI RADNIKE PEVECA U SPLITU
Tražimo pomoć Željka Keruma, ovo je njegov prostor i on je gradonačelnik. Ako penzićima može dati po sto kuna božićnice, može štogod dati i nama, kaže Dinara Cikatić, radnica koja se u četvrtak pridružila mirnom prosvjedu 70-ak radnika splitskog Peveca.
Kerum je predložio da svaki centar tipa Konzum, Studenac, Gavrilović i ostali, pa i Kerum, zaposle sedam do osam radnika.
- Na taj način za sada možemo riješiti njihov status - rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mirna03 04.12.2009.

    Kerum je ponovno pokazao da je covjek iz naroda spreman rijesiti problem svakoga tko se u problemu nadje. Mene zanima kako Pevecove nitko ne moze pronaci i da li ce i ova afera zavrsiti \"pojeo vuk magare\".Porez nisu placali godinu dana,ma gdje to ima još.(osim u Hrvatskoj)Treba im zaplijeniti kompletnu imovinu sve lijepo na bubanj i od tog novca isplatiti radnike i porez koji su duzni.Pa kad misli ova vlada raditi nesto.

  • bernardaf 04.12.2009.

    Pogledajte samo cirkus premjerke i predsjednika na bacanju temeljca za Rajića. Zaista degutantno. Tako je i netko Pevecu bacao lopatom kod osnivanja. Moram to malo pretražiti. To premjerki nije trebalo a što se Mesića tiće on se očigledno pred kraj zabavlja pa mu je za oprostiti.

  • bernardaf 04.12.2009.

    I nastavak, Pevec nije idealan ali ga je takvo društvo učinilo i pretpostavljam da se osjeća jadno nakon toga šta je i kako je pokušao opstati. Jedno je istina da je zapošljavao radnike za stalno, da su imali relativno solidne plaće i radnici su ti koji nisu smjeli dopustiti da on propadne, zbog njih samih. Kada je slamka slaba onda se doda štrik da se utopljenika spasi. No, radnici su i tu slamku slomili i sada plačaju. Šta nisu štrajkali protiv sve konkurencije koja je nahrlila u Hrvatsku samo iz razloga da gradovi pokupe novac za sve naknade? Pevec je bio jedan od prvih, prehrabar i sada ga gaze. Osobno mi je antipatičan ali to nema veze sa istinom o njemu. Žao mi je da su radnici postali oholi na svoju štetu Kada je svima teško potrebno je zajednički pritisli državu da se on izvuće. Ovako mogu zaboraviti sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare