To je to što me zanima!

Radnici Rafinerije političarima: Gase nas, dok vi dijelite fotelje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Više od 200 radnika Rafinerije nafte spontano se okupilo ispred upravne zgrade rafinerije na prosvjedu zbog toga što su 72 radnika u proizvodnji dobili otkaze
Vidi originalni članak

Više od 200 radnika Rafinerije nafte Sisak spontano se oko podneva okupilo ispred upravne zgrade rafinerije na prosvjedu zbog toga što su 72 radnika u proizvodnji dobili otkaze, a sa skupa su poručili političarima da MOL gasi rafineriju dok oni raspravljaju o podjeli funkcija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo za one iz Zagreba samo broj , njih ne zanimaju ljudske sudbine , nego ih zanima samo novac. U vrijeme dok sve rafinerije u svijetu vrlo dobro rade i ostvaruju profit, jedino mi imamo problema i žele nas ugasiti. Sada je jasan cilj MOL-a i Ininih mađarona. Obrazloženje uprave kako su otkazi u funkciji sigurnijeg rada postrojenja vrlo je prozirno. Nažalost, dok politika raspravlja o podjeli funkcija, MOL na mala vrata gasi sisačku rafineriju - rekao je koordinator Stožera za obranu Rafinerije i očuvanje radnih mjesta Predrag Sekulić i upozorio da će Hrvatska uskoro energetski ovisiti o Mađarskoj.

- Očito ćemo vrlo brzo biti energetski ovisni o Mađarskoj . Krajnje je vrijeme da se politika probudi. Ovdje su danas s nama trebali biti i sindikati iz središnjice, ali izgleda da ćemo i njih morati probuditi. Gospodi iz Zagreba poručujemo da nas se čuvaju, jer ovo nije kraj - rekao je, uz ostalo Sekulić.

Prosvjednici su istaknuli kako ovo neće biti jedini prosvjed zbog otkaza radnicima u proizvodnji što jasno govori da se sisačka Rafinerija gasi. Upućeni kazuju kako će se Rafinerija ugasiti u doglednom vremenu, vjerojatno za dvije godine, a Siščani  s ogorčenjem kazuju kako Sisak tiho umire.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • vrhovni sud 10.12.2015.

    Političar Petrov je pod velikim pritiskom.Čeka" dirigentsku palicu.Sindikati čekaju da se izabere Vlada i ,radnicima preostaje ČEKANJE.Nisu valjda očekivali suosjećanje POLITIČARA?

  • Yassa 09.12.2015.

    radnicima RNS mogu poželjeti da ostanu raditi i da ovo ludilo stane već jednom

  • Yassa 09.12.2015.

    u INI otkaze dobijaju radnici u proizviodnja a menadžeri niču ko gljive poslije kiše i šta rade lešinare daju otkaze radnicima da bi oni dobili bonuse , uvoze jeftino gorivo i prodavaju nama smrtnicima. dovode direktore menadžere strance sve neke bijelo svjetske kolšare i ovi odrađuje poslove otpuštanja uz dobru naknadu, danas su podigli kredit od 300000000 dolara da bi sebi isplatili bonuse GADOVI

Komentiraj...
Vidi sve komentare