To je to što me zanima!

Radnici T7 Vis-a prosvjeduju u Varaždinu radi odvoza otpada

Ugovor o mehaničko-biološkoj obradi otpada kojeg je bivši gradonačelnik Ivan Čehok sklopio s tvrtkom poduzetnika Davora Patafte još je predmet USKOK-ove istrage
Vidi originalni članak

Ispred Gradske vijećnice u Varaždinu od osam sati u ponedjeljak prosvjeduje oko stotinu zaposlenika T7 Vis-a. Naime, u tijeku je sjednica Gradskog vijeća, a jedna od točaka dnevnog reda je i izglasavanje ovlasti gradonačelniku Habušu da krene u pregovore s jedinicama lokalne samouprave koje bi prihvatile bala smeća. 

Podsjetimo, ugovor o mehaničko-biološkoj obradi otpada kojeg je bivši gradonačelnik Ivan Čehok sklopio s tvrtkom poduzetnika Davora Patafte još je predmet USKOK-ove istrage. Nova, HNS-ova vlast u Varaždinu, smatra da je ugovor štetan po građane i odbijaju ga provesti. U T7 Vis pak vjeruju da su Habuševe odluke nezakonite te da se ugovor mora ispoštovati. 

MBO tvornica trebala je početi s radom prije gotovo dva mjeseca, ali Grad nije odobrio odvoz smeća u tvornicu. Tako zaposlenicima nedostaje sirovine za obradu, a navodno su i radna mjesta oko 400 zaposlenika T7 Vis u pitanju. 

Povod prosvjeda je ignoriranje molbe predstavnika Pataftine tvrtke da sudjeluju na sjednici Gradskog vijeća. Vladajuća garnitura odbija popustiti pod pritiskom i vjeruju da je to samo oblik manipulacije vlasnika tvrtke, a ne borba radnika za radna mjesta. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ljubitededa 20.02.2012.

    Ekološki svjestan VIS (radnici na korzu od strha)

  • user_140683 20.02.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • kickass 20.02.2012.

    1. ne radi se o spaljivanju otpada, nego o mehaničko-biološkoj obradi, danas najmodernijem načinu zbrinjavanja otpada(radim tamo). 2. sve ove probleme oko smeća su stvorili čačić i njegov potrčko habuš koji vode privatan rat protiv patafte, sve zato jer je patafta pretekao čačića u izgradnji objekta, a što ovaj nemože probaviti. nažalost i čačić i habuš ne biraju sredstva u cijeloj ovoj zbrci tako da će na kraju ispaštati oni najniže pozicionirani tj. radnici. možda bi habuš mogao početi zakapati onih 100 000+ bala u svom dvorištu ili negdje kod svoje vikendice, mislim on je vrlo ekološki osvješten...

Komentiraj...
Vidi sve komentare