To je to što me zanima!

Radnici Vodoprivrede su u štrajku zbog neisplate regresa

Prema tvrdnjama zaposlenika ponuđen im je kolektivni ugovor za iduću godinu prema kojem bi radnici navodno primali samo osnovicu plaće, ali ne i dodatke
Vidi originalni članak

sisačkom poduzeću Vodoprivreda u tijeku je štrajk. Povod je neisplata regresa, neuspješan sporazum o kolektivnom ugovoru. U štrajku je 100 zaposlenika čije su plaće oko 2400 kuna, a primaju dodatke na prijevoz na posao. 

Prema tvrdnjama zaposlenika ponuđen im je kolektivni ugovor za iduću godinu u kojem se navodno ukidaju ti dodaci što znači da bi radnici primali  samo osnovicu plaće, ali ne i dodatke. Inače, kolektivne ugovore radnici i poslodavci potpisuju godišnje. 

Vodoprivreda je bila društveno poduzeće koje je privatizirano.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ljubazan 12.12.2013.

    Kada će ljudi shvatiti,da se regres mora zaraditi,problem je da puno njih,novac ne zarađuje,nego im se daje,isto tako,ovan koji briše komentare,pa tko je on,da zna što je primjereno a što nije,neprimjereno je,zabranjivati ljudima,da istaknu svoja mišljenja,ali tako je to u slučajno nastaloj državi,drugi ti naređuju,kako moraš razmišljati,ja sam prošao puno svijete,ali ova država je prava katastrofo !!

  • kšr 11.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bombasticna 11.12.2013.

    Ovako je haman na cijelom Balkanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare