To je to što me zanima!

Radnici Željezare vjeruju kako će im premijerka Kosor pomoći

Mladen Bekavac, šef Sindikata metalaca kaže da je Jadranka Kosor bila ozbiljna na sastanku te da oduvijek govori kako Željezara Split ne smije u stečaj
Vidi originalni članak

Sastanak je bio na tragu sinoćnjeg dogovora s ministrima Božidarom Kalmetom i Đurom Popijačem. Premijerka je našla vremena da nas primi i dala podršku da se u Željezari Split pokrene proizvodnja - rekao je Mladen Bekavac, šef Sindikata metalaca i dodao kako je premijerka najavila skori dolazak u Split. Bekavac kaže kako ne može reći da nisu zadovoljni sastankom jer je Kosor bila vrlo ozbiljna, pa joj vjeruju.

- Ona je uvijek govorila da Željezara ne smije u stečaj - dodao je Bekavac i najavio poslijepodnevni povratak kući oko 150 radnika. Predstavnici radnika pregovarali su s ministrima  Popijačem i Kalmetom u četvrtak navečer. Firma C.I.O.S. iz Zagreba pregledat će postrojenja Željezare i nakon toga odlučiti hoće li postati zakupac i ponovno pokrenuti proizvodnju. Problemi Željezare počeli su prije deset godina jer nisu sudjelovali u gradnji autoceste. Popijač je izjavio kako će Vlada pokušati sve da se proizvodnja pokrene u kratkom roku, prenosi HRT. Međutim, ako dođe do stečaja, sindikat traži da se radnici prije zbrinu. Prema kolektivnom ugovoru 401 radnik treba dobiti ukupno 80 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare