To je to što me zanima!

Radnicima Peveca prva rata zaostalih plaća i otpremnina

Prvu je ratu primilo 2053 radnika, a preostale tri rate trebale bi biti isplaćene do kraja godine. Ukupna potraživanja radnika iznose 38 milijuna kuna, kažu iz Peveca
Vidi originalni članak

Radnicima Peveca, njih 2053, u utorak je uplaćena prva od četiri rate zaostalih plaća i otpremnina iz zadnjeg kvartala 2009. godine, prenosi T-portal. Preostale rate trebale bi biti isplaćene do kraja godine.

Tada je taj trgovački lanac bio u vlasništvu Zdravka i Višnje Pevec, a danas su mu najveći dioničari država, Zagrebačka i Hypo banka, te Samoborka. Iz Peveca javljaju kako ukupna potraživanja radnika iznose 38 milijuna kuna.

Podsjetimo, ovog je mjeseca završen 1,9 milijardi kuna težak stečaj Peveca d.o.o. Zagreb i Bjelovar, iz kojih bi trebala niknuti nova tvrtka - Pevec d.d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru, koja će imati 750 dioničara i 900 zaposlenih. Stečaj je proveden pomalo iznenađujuće uspješno, a posrnuli trgovački lanac danas posluje uspješno.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ByteLord 29.03.2012.

    Kada bi bilo ovako svaki dan da se spasavaju radna mjesta a ne da citamo svako malo da su ljudi na cesti da se izbore za svoja radna mjesta i place koje su zasluzeno zaradili.. samo sto je lakse zatvoriti tvornice, izgraditi na njima poslovne prostore i uvoziti ko zna kakve stvari.. SRAMOTA!!!!!!!!!!

  • kemba123 28.03.2012.

    Hvala Bogu, nakon toliko agonije da se bar nekom od radnika u ovoj državi isplate ZARAĐENE plaće

  • nuša matanova 28.03.2012.

    dobra vijest ,ali da im ne mogu barem isplatiti sve ,pa svit crkaje,dokle ovako

Komentiraj...
Vidi sve komentare