To je to što me zanima!

Radnik je slomio nogu prije 28 godina u Sireli, a sad mu Dukat mora platiti odštetu 8200 eura

'Utvrđeno je da je zbog konstrukcije kabine i nepostojanja rukohvata na vozilu, izlazak i ulazak u kabinu nesiguran, i to podjednako kod izlaženja licem prema unutrašnjosti kabine ili prema van', navodi sud u presudi
Vidi originalni članak

Radnik iz okolice Bjelovara je početkom 1996. godine 'stradao na radu kada je izlazeći iz kamiona zadobio prijelom lijeve bedrene kosti'. Radio je u bjelovarskoj Sireli, današnjem Dukatu. Sud mu je još 2001. godine dosudio odštetu od 33.000 kuna (4400 eura) koja mu je potom isplaćena, piše Danica.hr

U PRITVORU SU Ciljevi napada maloljetnika koji su osumnjičeni za terorizam: Meta im je bila gay populacija?

Kako navode, iz tadašnje presude Općinskog suda u Bjelovaru 'utvrđeno je da na strani radnika ne postoji krivnja za štetni događaj'.

'Utvrđeno je da je zbog konstrukcije kabine i nepostojanja rukohvata na vozilu na kojem je došlo do štetnog događaja, izlazak i ulazak u kabinu nesiguran, i to podjednako kod izlaženja licem prema unutrašnjosti kabine ili prema van', navodi sud u novoj presudi. 

Muškarcu je u svibnju 2017. ugrađen umjetni kuk nakon dugotrajnog bolnog stanja i snažne šepavosti te posttraumatske nekroze glavice lijeve bedrene kosti. Zato je nakon toga podnio novu tužbu kojom traži naknadu štete zbog pogoršanja zdravstvenog stanja i fizičkih bolova te straha od operacije.

ZLOČIN BEZ KAZNE Očaj majke iz Dugog Sela: Sina su prebili vršnjaci, uhitili su ih, no nitko za to neće odgovarati

Sud mu je krajem tjedna u novoj presudi dao za pravo te dosudio novu odštetu i troškove u iznosu od 8200 eura plus kamate od podnošenja nove tužbe 2018. godine. U presudi se naglašava kako je 'pogoršanje zdravstvenog stanja lijevog kuka isključivo posljedica prijeloma prije 28 godina'.

Presuda je nepravomoćna i Dukat se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Postane li pravomoćna, radnik bi s kamatama mogao dobiti oko 9000 eura. Plus onih ranijih 4400 eura.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Drogbosnup87 13.11.2023.

    Koji k..... nije pazio kad je ulazio u kamion. Svi mu krivi osim njega samog.

  • p189 13.11.2023.

    Dobit ce kiflu,zuzba na tuzbu i nikad

Komentiraj...
Vidi sve komentare