To je to što me zanima!

Radoš: Porez na nekretnine neće donijeti gospodarski rast

Jedna dimenzija je nemogućnost građana da podnesu nove poreze, a druga je nepovjerenje investitora, kaže Radoš te dodaje kako su nam potrebne investicije
Vidi originalni članak

HNS ostaje pri svom stavu. Nedopustivi su novi porezi u uvjetima gospodarskog rasta, rekao je Jozo Radoš (HNS). Poručio je kako uvođenje poreza na nekretnine neće donijeti gospodarski rast.

- Jedna dimenzija je nemogućnost građana da podnesu nove poreze, a druga je nepovjerenje investitora - kaže Radoš te dodaje kako su nam investicije u ovom trenutku i te kako potrebne. 

- Jedini način za pokrpati rupe jest rast BDP-a odnosno investicije.

Lesar: Stvara se klima neizvjesnosti poreznog sustava

- Stranke unutar vladajuće koalicije doista licitiraju. Stvara se klima neizvjesnosti poreznog sustava, a sve to utječe i na investicije, rekao je Laburist Dragutin Lesar. Pozvao je vladajuće da se konačno dogovore oko poreza na nekretnine. 

- Za nas taj porez nije prihvatljiv, ali da bismo mogli konačno raspravljati, pozivam ih da dođu s prijedlozima - rekao je Lesar.

Šuker: To bi bio najveći i povijesni udar na građane

To je dokaz promašene porezne i fiskalne politike, kaže Ivan Šuker (HDZ). Smatra da bi porez na nekretnine bio najveći povijesni udar na građane.

- Linić je mislio tako uzeti osam milijardi, a hrvatski građani tog novca nemaju - zaključio je Šuker.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Don Promillo 27.11.2013.

    U svakoj cigli, u svakoj vreći cementa, u svakoj .......... da ne nabrajam dalje je uračunat i naplaćen porez. I što još hoćete bando jedna? Treba vas spalit na lomači za primjer drugima.

  • antenacija 26.11.2013.

    al mi je drago da uvode porez na nekretnine jer če sami morati platiti najviše!!! prema viđenim imovnim karticama koje su frizikrane u 60 posto slučajeva!!!!

  • GodraKnezevic 26.11.2013.

    pa ako mogu ja za auto star 5 godina plaćati možete i vi politčari hrčci podrumaški

Komentiraj...
Vidi sve komentare