To je to što me zanima!

Rafinerija u Sisku zarađuje 40 mil. dolara i ne stvara gubitke?

Interna Inina analiza iz 2012. pokazuje kako Rafinerija s preradom od 600 tisuća tona domaće nafte, posluje pozitivno s godišnjom zaradom od 40 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Rafinerija u Sisku ne proizvodi gubitke, pokazuje interna Inina analiza iz 2012. koja je dosad bila nepoznata i nedostupna javnosti. Taj je dokument potpuno suprotan tvrdnjama o nepodnošljivim gubicima sisačke rafinerije koji služe kao argument za njezino gašenje, otkriva HRT koji je u posjedu analize.

Rafinerija prerađuje isključivo naftu iz domaćih nalazišta

Sisačka rafinerija s preradom od 600 tisuća tona domaće nafte, posluje pozitivno s godišnjom zaradom od 40 milijuna dolara. Rafinerija prerađuje isključivo naftu iz domaćih nalazišta, pa su joj ulazni troškovi znatno niži nego da sirovinu kupuje na inozemnom tržištu. Bude li se u Sisku i dalje prerađivala samo domaća nafta, onda se odluka o sudbini rafinerije može prolongirati, barem još nekoliko godina. 

Nema razloga za pretvaranje Siska u skladišni prostor

Studija tvrdi kako nema ekonomskog rezona za pretvaranje Siska u skladišni prostor. Ideja da se nafta prerađena u Rijeci prebacuje u Sisak, a onda odatle distribuira u Zagreb i druge dijelove Hrvatske nije ni praktična, ni isplativa.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • zetor_1 12.10.2014.

    40 miljuna dolara godišnje je dobit??? pa kak je onda ina duzna miljune KUNA drzavi?? logike nigdje

  • Galeb i ja 08.10.2014.

    Stvara ona gubitke,stvara,i to jako velike ali samo za one u saboru jer ako ju zatvore i prodaju onda ce biti novaca za medusobno podijeliti,a to ce se isto dogoditi ako pocnu prodavati otoke ,kako su imali u planu

  • AnteG 06.10.2014.

    hvala ti Milanoviću! Eto samo to! Raskrinkajte sve te mutne poslove i stavite na naslovnice!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare