To je to što me zanima!

Ragbijaši kanibali pričat će sa zarobljenim rudarima

Članovi ragbijaške ekipe koja je u Andama jela mrtve kolege dat će savjete čileanskim rudarima. Njihov avion srušio se 1972.. Bili su tamo 72 dana
Vidi originalni članak

Zarobljenim Čilenacima u rudniku pomoć su ponudili urugvajski ragbijaši koji su, kako bi preživjeli, postali kanibali. Njihov avion se 1972. godine srušio u Andama. Nakon mnogo dana provedenih u surovom okruženju planine ostali su bez hrane. Na rubu snage, sami i iscrpljeni morali su jesti svoje mrtve kolege samo kako bi preživjeli. O njihovoj borbi za život u hladnim Andama snimili su i kultni film 'Preživjeli'. Četiri člana ragbijaške ekipe, koja su u Andama bili 72 dana, trebali bi u četvrtak navečer doputovati u Čile. Urugvajci će pokušat pomoći Čileancima koji su već četiri tjedna zatočeni u rudniku. Ragbijaši će s njima podijeliti svoje iskustvo o preživljavanju te im udijeliti nekoliko savjeta kako ne klonuti duhom. Čileanske vlasti kažu kako mnogi zarobljeni muškarci pate od alkoholne krize. Mnogi od njih su u razgovoru s obiteljima tražili alkoholna pića. U vladi kažu kako će im poslati malo vina da bi proslavili 200. obljetnicu čileanske nezavisnosti. Iscrpljeni muškarci i dalje dobivaju hranu. Šalju im tekućinu, voće i sendviče. Uz to dobivaju i folnu kiselinu koja pomaže u prevladavanju alkoholne krize. Spasioci i dalje nastavljaju sa probijanjem tunela kroz kojeg bi Čileance trebali izvući iz rudnika.



RUDARA ISPRED RUDNIKA ČEKAJU I ŽENA I LJUBAVNICA
Supruga jednog od zarobljenih rudara nemalo se iznenadila nakon što je, čekajući vijesti o svom mužu ispred rudnika, upoznala njegovu dugogodišnju ljubavnicu. Marta Salinas (56) u gomili ljudi čula je kako još jedna žena zaziva ime njezinog supruga Yonnija Barriosa (50). Ubrzo je doznala da su Yonni i Susana Valenzuela u vezi pet godina i da ljubavnica ne želi samo tako odustati. U rukama je nosila njegovu sliku s dirljivom porukom i figuricu Djevice Marije.
- Mi smo zaljubljeni i ja ću ga čekati - kazala je Valenzuela za britanski The Sun. No, ni zakonita supruga ne želi se odreći svog muža. Bez obzira na njegov preljub planira ga dočekati raširenih ruku.
- Barrios je moj suprug i ta žena nema nikakva prava na njega. On voli mene i ja sam mu odana žena - izjavila je Marta Salinas koja svaki dan ispred rudnika prati razvoj situacije. Yonni Barrios, koji je nekada studirao medicinu, brine o zdravlju svojih zarobljenih kolega. Do sada je cijepio rudare protiv gripe i upale pluća zalihama cjepiva koje su im u urušeni rudnik spustili kroz maleni otvor.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dssddssdsfggdsw 02.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • prepametna 02.09.2010.

    uopće nije ista situacija kod ragbijaša i rudara.ragbijaši su bili na otvorenom i mogli su se kretati , problem im je bila hrana i niske temperature.ovdje je obrnuto, imaju hrane, temperature su visoke, skučen prostor za njih, nema svijetla, normalno da će ih počet hvatat depresija.jedino im mogu biti potpora

  • LowRider 02.09.2010.

    Ja stvarno ne znam kaj će im ovi pametno reć, možda kako rastrančirat čovjeka..mislim stvarno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare