To je to što me zanima!

Rajko Ostojić: Ulagat ćemo u ljude, a ne kao dosad u beton

Sukladno zakonu, raspisan je natječaj za ravnatelja splitske bolnice. Očekujem da će se izabrati najbolji kandidat koji će riješiti goruće probleme, kazao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je u nedjelju splitsku bolnicu.

- Sukladno zakonu, raspisan je natječaj za ravnatelja splitske bolnice i bit će otvoren 15 dana. Očekujem da će se izabrati najbolji kandidat koji će riješiti goruće probleme splitskog zdravstva, a to su između ostalog objedinjeni hitni i bolnički prijem, pitanje dnevne bolnice na hematologiji i liste čekanja - rekao je Rajko Ostojić.

Što se tiče angiografskog aparata, koji je već mjesecima pokvaren, Ostojić je rekao kako Povjerenstvo još nije odlučilo hoće li se kupovati novi ili popravljati postojeći.

- Definitivno opredjeljenje zdravstva je ulagati u ljude, a ne kao dosad u beton, hramove i cement - istaknuo je Rajko Ostojić.

Rekao je i kako su zapazili veći broj zapošljavanja nezdravstvenih djelatnika čemu su doskočili tako da od početka ove godine svako zapošljavanje mora dobiti suglasnost Ministarstva zdravlja.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Capafiori 14.05.2012.

    Pa ulažete u ljude: kad ih imenujete vi, a ne narod, oni prema svom narodu postanu armirani beton neosvojive utvrde.

  • malisani 14.05.2012.

    Dragi Rajko, draga Tamara, dragi svi koji se nastojite prikazati u svjetlu stručnjaka upravljanja u zdravstvenoj administraciji - bilo bi dobro da se zabavite materijom prije nego o njoj govorite. Zapošljavanju svih djelatnika u zdravstvu, dakle zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja, prethodilo je pribavljanje suglasnosti Ministarstva već dugi niz godina. Dragi Rajko, umjesto da pričaš bajke o građevini, cementu i betonu, provodiš ankete i kadroviraš po bolnicama, bilo bi dobro da se pozabaviš vlastitim likom ali i likovima koje si namjerno ili nametnuto stavio u svoje okruženje. Od Ronkovog hrčka koji te mijenja, do kvazi zubara u Margaretskoj koji je više u Kanadi nego na poslu, Nene Korkuta za kojeg ti savjetujem da ga se što prije riješiš jer je beskrupulozna tetka koja, osim proučavanja haljina s milanskih pista, naslikavanja za trač-tjednike i odabira Durexovih podmazivala, ne zna o čemu svi vi to trubite.

  • marnik954 14.05.2012.

    Čitam za neku novu drogu Vražiji dah, možda da seje iskoristi u korisne svehe kako da se riješimo loših guspodara,. Pa da i mi budemo malo nadmoćniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare