To je to što me zanima!

Raketirali kod Lavova: Ukrajinci su tu vježbali s Amerikancima, sad je baza uništena, 35 mrtvih

Na bazu koja se nalazi nedaleko od najvećeg grada na zapadu Ukrajine, Lavova, ruske snage su ispalile 30 raketa, potvrdili su iz ukrajinske vlade
Vidi originalni članak

Rat je na vratima NATO saveza. U jutrošnjem napadu na vojnu bazu Centar za međunarodni mir i sigurnost, udaljenu svega 10-ak kilometara od granice s Poljskom, poginulo je 35 ljudi, dok je njih 134 ozlijeđeno prilikom napada. 

Na bazu koja se nalazi nedaleko od najvećeg grada na zapadu Ukrajine, Lavova, ruske snage su ispalile 30 raketa, potvrdili su iz ukrajinske vlade. Inače u Lavovu se nalazi većina diplomata i novinara koji su ostali u ratom zahvaćenoj zemlji. Gradonačelnik Javoriva, grada u blizini baze, potvrdio je ove vijesti, iako su podaci koji su stizali tijekom jutra govorili kako je brojka mrtvih i ranjenih četiri puta manja. 

POGLEDAJTE UŽIVO: SUKOB SE ŠIRI NA ZAPAD UKRAJINE

NAKON INVAZIJE Čelnik NATO-a: 'Rusija bi mogla upotrijebiti kemijsko oružje'

Snimke koje navodno dolaze s mjesta napada stižu na društvene mreže.

Baza je u veljači ove godine bila dom i nekolicini američkih vojnika koji su tamo provodili vojne vježbe sa svojim ukrajinskim kolegama. Snimke zajedničkih vježbi na društvenim mrežama podijelilo je nekoliko stranih novinara

'RAĐA SE NOVI SVIJET' Putinov medij objavio je plan za novi svjetski poredak? 'Era zapadne dominacije je gotova'

Inače, baza ima kapacitet za primiti 1790 osoba. Ukrajinski ministar obrane Oleksej Raznikov ovaj čin je nazvao terorističkim aktom.

SITUACIJU U UKRAJINI PRATITE IZ MINUTE U MINUTU OVDJE 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • gvagec 14.03.2022.

    Pa jeli onda vježba uspjela ili nije ????????

  • bobiii 14.03.2022.

    Svi Ameri su davno pobjegli iz Ukrajine. Imali su ambasadu u Lavovu i doslovno preko noći pobjegli u Poljsku. Djelatnici ambasade došli na posao kad ono nema više ni Amera,ni ambasade,ni posla. Nagađa se da je i Zelenski napustio Ukrajinu s njima, ali nije potvrđeno.

  • jozicalen9 14.03.2022.

    i to je dokaz tko su psi rata, što rade strani američki plaćenici u Ukrajini, pa nisu Rusi blesavi rade svoj posao temeljito, a ameri neka samo dođu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare