To je to što me zanima!

Raketni sustav Vulkan: Naši vojnici gađali ciljeve u Poljskoj

Hrvatski topnici svojim su kolegama iz NATO-a u srijedu na vojnoj vježbi pokazali svu moć raketnog sustava M-92 Vulkan. Vježbali su na poligonu Bemowo Piskie na sjeveroistoku Poljske
Vidi originalni članak

Hrvatski vojnici uspješno su u Poljskoj izveli vježbu gađanja višecijevnim bacačima raketa sustava M-92 Vulkan. Svojim kolegama iz NATO-a u srijedu su pokazali  mogućnosti tog oružja na vojnom poligonu Bemowo Piskie koje se nalazi na sjeveroistoku zemlje. Kako piše na Facebook stranici Battle Group Poland, ovo je prva takva vježba naših snaga s tim oružjem izvan granice Lijepe naše. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Inače, hrvatski vojnici su sastavni dio NATO-ve misije u Poljskoj. Prvi kontingent u sklopu borbene skupine ima 90 pripadnika Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske s bitnicom SVLR - samovoznih višecijevnih lansera raketa, te stožerno osoblje i potporne logističke elemente s pripadajućim naoružanjem, opremom i vozilima. Uz našu, tu su vojske Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske a vode ih kolege iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kako piše Ministarstvo obrane na svojim stranicama, sustav M-92 Vulkan je sastavni dio našeg topništva. Namijenjen je za nanošenje iznenadnih i koncentriranih napada protiv vatrenih sredstava i žive sile, kolona na hodnji ili zastancima, zapovjednih mjesta, zračnih ili pomorskih desanata, komunikacijskih središta, aerodroma i njihove infrastrukture uključujući letjelice na tlu, skladišta i drugih sličnih ciljeva koji se nalaze na većim dubinama u protivničkom teritoriju. Ovim oružjem postrojbe dobivaju znatno na vatrenoj moći, pa u iznenadnim situacijama mogu brzo i snažno djelovati, ostvarujući jedinstvo vatre i pokreta u najvećoj mjeri. VULKAN ima 32 lansirne cijevi, a domet projektila je 20.750 metara.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Kao_2 02.12.2017.

    A javne kuhinje sve punije.

  • nikluk20 01.12.2017.

    izazivate vraga.....

  • Croatian_Football 01.12.2017.

    Trebamo ko Izrael mala drzava okruzena samo neprijateljima i samo ih j...at u mozak dosta je bilo vise tog njihovog zaj..avanja,jos kad nam stignu najnoviji avioni drmat cemo "regionom"Alfa i Omega ovih prostora jednom za svagda!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare