To je to što me zanima!

Rakun Branko je na sigurnom. Odveli su ga u oporavilište u zoološki: 'Nečiji je ljubimac'

Njegov su pronalazak prijavili Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s obzirom da je ova mala zvijer na popisu invazivnih vrsta Europske unije
Vidi originalni članak

Nosati rakun kojem su građani dali ime Branko namirisao je orahe i jabuke na terasi jedne kuće na Žutom brijegu, a opijen mirisima i zrakama jesenjeg sunca, odlučio je tamo malo odrijemati. Probudio ga je dolazak terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Vanja Đanić javila nam se i kazala da je nosatog rakuna pronašla u srijedu kod brane na Štefanovcu u Zagrebu.

- Svidio mu se život u prirodi podsljemenske zone, pa, logično, nije s nama samovoljno želio krenuti u nepoznato. Uz malo smo ga truda uspjeli uloviti i prevesti u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba - napisali su iz Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje su ga prevezli u oporavilište za divlje životinje. 

IZGUBIO SE Rakun Branko luta po šumi u Zagrebu: 'Ostavili smo mu voća, nadam se da će pronaći dom'

Riječ je o mužjaku, najvjerojatnije starom oko šest mjeseci. 

- Nismo ga htjeli mnogo smetati jer nam je bilo važno da se odmori, te na miru pojede prvi obrok sastavljen od voća, povrća i mesa. Branku su svidjelo jelo spravljeno u kuhinji Zoološkog vrta - rekli su iz Zoološkog.

U zoološkom već brinu od oko 10 rakuna, u dobi od 6 do 19 godina. 

- Branko je najvjerojatnije nečiji ljubimac. Naviknut je na prisutnost ljudi. Mikročip nema, pa se nadamo da će nam se njegov čovjek javiti - javili su na Facebooku.

Njegov su pronalazak prijavili Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s obzirom da je ova mala zvijer na popisu invazivnih vrsta Europske unije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sohosonja 22.10.2022.

    Možda se vlasniku nešto dogodilo

  • NijeRuža 21.10.2022.

    Cuj nema cip? Pa kakva ste vi to EU zemlja? U Nizozemskoj cak i ljude cipiraju, htjeli oni to ili ne!

  • Splitski cvit 21.10.2022.

    Sumnjam da će se vlasnik javiti. Da ga je htio zadržati čipirao bi ga,a ovako ga je mirne savjesti pustio u prirodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare