To je to što me zanima!

Ralje za žene: Kondom sa zubima štiti od silovanja

Liječnica Sonnet Ehlers smislila je kondom koji se zakači na silovateljev penis, a uklonit ga može samo liječnik. Prodavat će ga za samo 13 kuna
Vidi originalni članak

Liječnica Sonnet Ehlers iz Južnoafričke Republike još je prije četiri desetljeća počela maštati o kondomu za žene koji bi spriječio manijake da siluju djevojke. Obećala je tada 20-godišnjoj žrtvi silovanja da će pomoći djevojkama poput nje.
- Izgledala je kao hodajuće truplo. Rekla je 'da bar imam zube tamo dolje' - kaže Sonnet koja je tada dobila ideju. Osmislila je Rape-Axe s kukicama koje se kod penetracije zakače za muškarčev penis. Rape-Axe tada može ukloniti samo liječnik, a Sonnet se nada da bi policajci koji dođu uhititi silovatelja mogli naučiti i kako ga osloboditi iz 'ralja'.
- Jako boli, silovatelj ne može mokriti niti hodati dok mu je na penisu. Ako ga pokuša ukloniti, kondom se stegne još snažnije. Međutim, kondom ne može probosti kožu, pa nema opasnosti od izlaganja tjelesnim tekućinama - kaže Sonnet i dodaje da je obavila istraživanje te se savjetovala sa inženjerima, ginekolozima i psiholozima kako bi dizajnirala sasvim sigurnu spravu. Planira ih prodavati po 13 kuna nakon što ih država odobri. Trenutno u Africi dijele 30.000 ženskih kondoma po gradovima u kojima se igraju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Kritičari kažu da kondom napadnutu ženu izlaže dodatnom nasilju 'ulovljenog' silovatelja. Južna Afrika ima jednu od najviših stopa silovanja u svijetu. U istraživanju 2009. godine, čak je 28 posto muškaraca reklo da je silovalo ženu, od kojih 20 posto u prethodnoj godini. Vjeruje se i da 16 posto stanovnika ima HIV.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • miha111 21.06.2010.

    Napokon nesto pametno.nadam se da ce ovo nekome pomoc.

  • stari mudrac 21.06.2010.

    bravo ženo !!!!!!!!!

  • Splitski 21.06.2010.

    Što ako cura zaboravi da je to stavila?

Komentiraj...
Vidi sve komentare