To je to što me zanima!

Ranjeni policajac: To mi je posao, nisam na nikoga ljut

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U takvim teškim situacijama čovjek se ni ne stigne uplašiti. Reagirao sam impulzivno jer je kolega bio ranjen. Samo bog me je sačuvao, rekao je Dakić
Vidi originalni članak

Ranjeni policajac Milovan Dakić (50) uspješno se oporavlja u na odjelu neurokirurgije u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici. Kako je rekao, jedva čeka da izađe iz bolnice i vrati se kući supruzi i sinovima. Hrabri policajac uspio je nazvati pomoć nakon što ga je pomahnitali pljačkaš Kazimir Dužnović upucao u trbuh.
- U takvim teškim situacijama čovjek se ni ne stigne uplašiti. Reagirao sam impulzivno jer je kolega bio ranjen. Samo bog nas je sačuvao - rekao je Dakić za HTV i dodao kako uopće nije ljut na policiju zbog svega što se dogodilo kobnog utorka oko 18 sati.
- To mi je posao i to je moj život - rekao je policajac. U bolnici je primio mnoštvo poruka podrške, a posjetili su ga i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, premijer Ivo Sanader i ravnatelj policije Vladimir Faber. Dakić, inače Slavonac iz Donjeg Miholjca, pozdravio je sve kolege policajce i priznao da se veseli ženinom kolaču "Mađarici".

DAKIĆ NAZVAO ŽENU I REKAO JOJ DA JE RANJEN
Miško, zovem te samo da ti kažem da sam 'pokupio' metak, ali dobro sam, nije strašno. Ne brini. Nemoj dizati paniku kad vidiš vijesti, javio je Milovan telefonom svojoj supruzi Ljerki da je ranjen. Ljerka Dakić ispričala je za Večernji list kako je njezinog supruga zapravo spasio kolega Jadranko Certin, koji je ranjen sa sedam metaka.
- On je sjedio za volanom. Da je na njegovom mjestu bio moj suprug, ne znam kako bi prošao. ali to ga i najviše boli. Jadranko mu je poput sina. učio ga je poslu i nikada se nisu razdvajali - rekla je Ljerka i dodala kako je Milorad cijelo vrijeme ostao uz teško ranjenog Jadranka i držao mu glavu. U jednom je trenutku čak izašao iz auta i dva puta zapucao na pljačkaša.

'RANIO SAM PLJAČKAŠA, ALI NISAM GA MOGAO UBITI'

Boško Čenan, policajac kojeg je Kazimir Dužnović pogodio u natkoljenicu, ispričao je gradonačelniku Milanu Bandiću, koji ga je posjetio KB-u Dubrava, tijek događaja.
- Dobili smo dojavu, a kako se izvana u banku nije ništa vidjelo, ušli smo unutra, no ne dalje od predulaza. Kroz staklo smo vidjeli razbojnika koji je stajao iza pulta i ljude koji su ležali na podu banke. Uperili smo oružje u njega i vikali mu da baci oružje. No, u jednom trenutku on je zapucao, mladi kolega Grbavac se srušio, ja sam pogođen u nogu, a treći je uspio neozlijeđen izići iz banke. Napadač je počeo bježati, ali ja sam ga pogodio u kuk. Mogao sam ga i u glavu, ali nije lako ubiti čovjeka - rekao je Čenan.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • cepinac 08.05.2009.

    jeste vi retardirani ili neznate čitati slijed događaja, onaj kreten je prvi zapucao i ubio policajca a tek nakon toga je ranjeni policajac imao priliku pucat ovome u glavu

  • malenozlo 08.05.2009.

    Želim Vam što prije da odete na \"mađaricu\". Teško je u ovakvim vremenima ostati čovjekom i kontrolirati se kada su Vam kolege ranjene. Svaka Vam čast.

  • realan_3 08.05.2009.

    Brz oporavak želim i svu sriću u daljnom radu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare