To je to što me zanima!

Raški zaljev: Čišćenje mora trajat će još barem dva tjedna

Nafta je u petak iscurila iz teretnog broda Fidelity, koji plovi pod libanonskom zastavom. U more se izlilo oko 3800 litara ugljikovodika. Tek idući tjedan će se znati jesu li ugrožene i dagnje s obližnjeg uzgajališta
Vidi originalni članak

Čišćenje uvale Trget i većeg dijela Raškog zaljeva od goriva koje je iscurilo iz broda u obližnjoj luci Bršici, nastavlja se a trajat će najmanje dva tjedna. Nafta je u petak iscurila iz teretnog broda Fidelity, koji plovi pod libanonskom zastavom. U more se izlilo oko 3800 litara ugljikovodika. Tek idući tjedan će se znati jesu li ugrožene i dagnje s obližnjeg uzgajališta.     

Župan Flego: Promijeniti pravila ponašanja, u Istri ne želimo više ekoloških incidenata 

Istarski župan Valter Flego najavio je u subotu, nakon izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Istarske županije, da će slijediti ozbiljni razgovori s onima koji su sudjelovali u ekološkom incidentu onečišćenja mora u Raškom zaljevu kako bi oni promijenili pravila ponašanja, te ustvrdio kako ne želi da se više u Istri dogodi ekološki incident.

INCIDENT U ISTRI U tijeku je čišćenje: Gotovo cijeli zaljev onečišćen naftom

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije održana je u subotu u Trgetu, nakon što je u luci Bršica gorivom s broda "Fidelity", koji plovi pod libanonskom zastavom, onečišćen Raški zaljev.

Flego: Županija nije kriva, iako neki imaju suprotnu percepciju

Župan Valter Flego ocijenio je da  "Istarska županija nije kriva za navedeni događaj, iako neki imaju i suprotnu percepciju", te istaknuo da će odgovorne osobe utvrditi istraga koju provode policija i Državno odvjetništvo.

"Istra je turistička regija. Mi smo za industriju, ali po najvišim ekološkim standardima", izjavio je Flego.

Kako je rečeno, akcija čišćenja Raškoga zaljeva protječe dobro, a u njoj sudjeluje riječka tvrtka Dezinsekcija, vatrogasci i oko stotinjak volontera. Onečišćenjem je zahvaćeno i područje s druge strane zaljeva - u općini Barban, gdje će, najavljeno je, uskoro početi čišćenje. Prema procjenama trebat će najmanje dva tjedna da se u potpunosti saniraju onečišćenja.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Miške 25.06.2018.

    Neće biti nažalost , čisto niti za dvije godine . Lažljivci. Eto vam malo okusa PLUTAJUĆEG LG terminala na Krku.

  • jack_daniels_1 24.06.2018.

    Ovo je ekološka katastrofa enormnih razmjera za ona mala turistička mjesta u Raškom zaljevu. Naravno štetu nanešenu turizmu i marikulturi nitko nece nadoknaditi. A župan Flego, najuslikaniji od svih župana u Hr opet sde javlja sa svojim floskulama. Taj čovjek je prisutan na svakoj f.cking fešti u Istri, na otvaranju svakog trgovačkog centra....škole, ceste. Stalno krstari Istrom, a praktički ne radi ništa.

  • goranko5 24.06.2018.

    Koja reklama za turizam....

Komentiraj...
Vidi sve komentare