To je to što me zanima!

Raskol? Ministar je izbjegličku krizu usporedio s 'lavinom'

Da li smo u fazi u kojoj je lavina već stigla u dolinu, ili smo u fazi da se nalazimo na rubu padine, ne znam, rekao je njemački ministar financija Wolfgang Schäuble
Vidi originalni članak

Lavinu može izazvati neoprezni skijaš koji na padini pokrene malo snijega. Da li smo u fazi u kojoj je lavina već stigla u dolinu, ili smo u fazi da se nalazimo na rubu padine, ne znam, rekao je u četvrtak njemački ministar financija Wolfgang Schäuble i tako komentirao izbjegličku krizu. Ubrzo su uslijedile oštre reakcije njegovih kolega. Njemački predsjednik Joachim Gauck rekao je kao su "pesimistične izjave o izbjegličkoj krizi opasne". 

- To će u budućnosti izazvati horor-scenarije. A ti horor-scenariji i negativni stereotipi nas oslabljuju - rekao je Gauck. 

- Ljudi u potrebi nisu prirodna katastrofa - rekao je Heiko Maas, njemački ministar pravosuđa

S ovom novom izjavom Schäuble se, piše Bild, dolio ulje na vatru i malo potaknuo raskol u politici koju vodi njegova šefica Angela Merkel.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tuzibaba_1 13.11.2015.

    Wolfgang Schäuble je dobio što je tražio sa ponižavanjem grčke ali se kotač vremena ne može vratiti nazad. on je indirektni pokretač lavine koje sada toliko boji.

  • iPhonchek 12.11.2015.

    Schäuble ima pravo, al njemci ko njemci-samo pricaju nista ne djeluju, ovako ispada da svjesno gledaju kako im lavina ulazi i unistava drzavu, vrlo zanimljivo za njemce, a Angela je produvala, gubi na izborima glat!!!

  • georgia 12.11.2015.

    ha,ha i kod njih u lov na političke poene, umjesto da više dogovore strategiju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare