To je to što me zanima!

'Raspad SFRJ je bio opravdan, jer su kulture i narodi različiti'

Papa je istaknuo da je slučaj Jugoslavije bio veoma jasan, ali da nije tako sa Škotskom, Padanijom i Katalonijom. Referendum o neovisnosti Škotske je 18. rujna
Vidi originalni članak

Papa Franjo ocijenio je da je raspad bivše Jugoslavije bio opravdan, jer su kulture, koje su činile tu zemlju, bile raznolike toliko "da ih nije moglo zadržati ni ljepilo".

Papa je istaknuo da je slučaj Jugoslavije bio veoma jasan, ali da nije tako sa Škotskom, Padanijom i Katalonijom.

- Očigledno je da ima zemalja čije su kulture toliko različite da ih zajedno ne može zadržati ni ljepilo. Slučaj nekadašnje Jugoslavije bio je jasan, ali se pitam je li tako i s drugim zemljama, rekao je Papa za španjolski dnevnik "Vangardia".

Referendum o neovisnosti Škotske od Britanije zakazan je za 18. rujna.

Idi na 24sata

Komentari 312

  • marijaterezija2 15.06.2014.

    Nije dosta što se kod nas raspreda o prošlosti a sadašnjost i važne probleme guramo pod tepih nego su nas još i izvana počeli tapšati po leđima

  • dalmatinka12 15.06.2014.

    Uopce se ne slazem s ovom politickom izjavom iz raloga sto su ljudi prije osnivanja nacionalnih drzava u ne tako davnoj proslosti svi zajedno zivjeli u carstvima i kraljevstvima gdje je vlast pripadala iskljucivo kralju ili caru.Kako su tada svi zivjeli zajedno s nacionalnm i kulturoloskom razlicitostima?Covjek se ponasa onako kako mu je nametno jer je ljudski um i ponasanje totalno kondicionirano.

  • ObjektivniPromatrac 15.06.2014.

    VLAD meni je tvoj komentar jasan. Povijesne cinjenice su naravno istinite jer i ja znam da je na srpskohrvatskom jeziku radio vuk karadzic. Sve sam to napisao jer narode ubi zivot u proslosti koji je bio ali mi se cini da jos je. Cemu to stalno zivljenje u nekom ratu. Vjerujem da se nitko ne bi vratio kulturom i jezikom u to vrijeme ali spomeni im proslost odmah se svi bune. Necu spominjati muziku jer bi onda opet morao zadirati u proslost. Svi nesto svojataju bez pojma o povijesnim cinjenicama. To se vidi svuda oko nas. Toliko bi htjeli da smo razliciti a svi smo tako slicni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare