To je to što me zanima!

Je li SAD idući? Jaki potres mogao bi pogoditi Kaliforniju

Američki istraživači izračunali su kako se mogućnost da potres jači od 8 stupnjeva po Richteru pogodi Kaliforniju u idućih 30 godina porasla s 4,7 posto na 7 posto
Vidi originalni članak

Američki istraživači upozoravaju kako se dramatično povećala opasnost da snažan potres pogodi Kaliforniju. Izračunali su kako se mogućnost da snažan potres, jakosti i veće od 8 stupnjeva po Richteru, pogodi Kaliforniju u idućih 30 godina povećala s 4,7 posto na 7 posto. 

Voditelj istraživanja i ravnatelj Centra za potrese sjeverne Kalifornije, Tom Jordan, kaže kako njihov novi model UCERF3 može pružiti naprednije informacije o tome što možemo očekivati u budućnosti, prenosi Daily Mail.

U.S. Geological Survey

Na studiji su radili deseci vodećih znanstvenika iz područja seizmologije, geologije, geodezije, paleoseizmologije, fizike i inženjerstva potresa.

Pomoću te metode istraživači mogu izračunati koliko će otprilike potresa biti na području SAD-a i kolika će biti njihova snaga.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • beemysm 28.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • reštarac 28.04.2015.

    E kad bi to bilo bar po zasluzi,ali onda cijelog SAD-a nebi bilo

  • Hrvat_DU 28.04.2015.

    Potresi su prirodna pojava i svake godine ima ih milijun. Od tih milijun tek par godišnje ili u više godina izaziva ljudske žrtve i materijalnu štetu. Ne moguće je predvidjeti kad će, što me briga za Kaliforniju kad smo i mi na veoma trusnom području. Potresi su dobri jer rahle tlo. Nema ih samo u većem dijelu Južne Amerike, u većem dijelu Kanade, Afrike i Sibira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare