To je to što me zanima!

Rastrojeni Nijemac ubio ženu, sina i ranio kćerku

Njemačku je šokirala nova tragedija. Muškarac je prvo ubio suprugu pa pištoljem pucao po djeci. Nažalost, jedno je umrlo, a troje djece je ranjeno
Vidi originalni članak

Tim Kretschmer (17) je prije samo tjedan dana pobio 15 ljudi u Winnendenu kraj Stuttgarta. Njemačku je u srijedu šokirala još jedna tragedija. Muškarac iz Hildesheima pištoljem je ubio suprugu. Potom je počeo pucati po djeci. Ubio je njihova sina (8) te ranio njezinu kćer (14) i sina (16) iz prvog braka. Ranio je još jednog dječaka (15). Rastrojeni muškarac je na kraju presudio i sebi. Zajednička kći (8) nije ozlijeđena. Prijateljica ubijene žene kaže da je manijak bio bolesno ljubomoran.
- Često su se svađali i znala sam da će sve kad-tad završiti tragedijom - rekla je. Poludjeli otac i suprug obožavao je šumu. Često je odlazio u lov i imao je mnogo oružja. Obitelj je pobio pištoljem. Oboje supružnika imali su 40 godina. Policija još utvrđuje razloge zbog kojih je muškarac pobio obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • žela 19.03.2009.

    čisti dokaz da svakog manijaka koji maltretira ženu kod prve prijave za zlostavljanje treba strpat u zatvor, a ne dat mu još jednu šansu. ista stvar je i kod nas, a kad se zlo dogodi kasno je- nažalost.

  • krizbaher 19.03.2009.

    Moje mišljenje je da većina civiliziranih zemalja, u kojima je to provedivo, treba zabraniti nabavku i držanje oružja građanima, a sportsko i lovačko oružje, za one koji se time bave, treba držati pod nadzorom u sportskim ili lovačkim objektima, bez mogućnosti nošenja oružja kući. Razumijem da to zvuči vrlo drastično i da neće riješiti problem, ali mislim da je to dobar prvi korak u rješavanju problema. Što se tiče famoznog izgovora na samoobranu, nije rješenje da se građani naoružavaju i šetaju po ulicama noseći oružje, nego treba kvalitetno osposobiti, opremiti i ovlastiti nadležne službe, poput policije, kako bi svojim građanima mogli pružiti sigurnost i zaštititi ih kad je potrebno. To znači pomno birati ljude koji će raditi u takvim službama, pružiti im kvalitetnu i dobru izobrazbu i trening, a poglavito ih, što kod nas trenutno doista nije slučaj, dobro opremiti, te, u konačnici, izmjeniti, doraditi i precizirati zakone koje moraju provoditi, ne ostavljajući \"crne rupe\" u zakonu.

  • gradelji 19.03.2009.

    svaki dan neka ubojstva, samo strepim kad će mi u susjedstvu se nešto slično desit, ili još gore ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare