To je to što me zanima!

Rastrošni biskup neće na sud, ali mora platiti 20.000 € kazne

Franz-Peter Tebartz-van Elst dospio je u medije nakon što je otkriveno da je na uređenje svoje rezidencije potrošio između 31 i 40 milijuna eura. Suspendiran je
Vidi originalni članak

Rastrošni njemački biskup Franz-Peter Tebartz-van Elst  neće pred sud zbog krivokletstva. Njemačke vlasti su zaustavile proces koji se vodio protiv njega. Nadležni sud je objavio kako je državno odvjetništvo prihvatilo odluku prema kojoj biskup mora platiti 20.000 eura (oko 152.000 kuna) kazne. 

Papa ga poslao na prisilni odmor

Franz-Peter Tebartz-van Elst dospio je u medije nakon što je otkriveno da je na uređenje svoje rezidencije potrošio između 31 i 40 milijuna eura.

 Biskupa su pozvali u Vatikan gdje se morao opravdati pred Papom. Odlučili su  Tebartz-van Elst suspendirati i povući iz javnosti dok se "prašina ne slegne". Biskup je tako trenutno na "odmoru" u jednom samostanu u Bavarskoj. 

Hoće li se vratiti u svoj Limburg gdje je služio, je upitno jer ga vjernici ne žele. 

Sumnjičili ga zbog krivokletstva

Državno odvjetništvo u Njemačkoj ga je pak sumnjičilo zbog krivokletstva. Mediji su, naime, iskopali priču da je biskup u siječnju 2012. godine u posjet siromašnima u Indiji odletio zrakoplovom u prvoj klasi. Zajedno s njim je bio generalni vikar. 

Luksuzno putovanje navodno su platili zahvaljujući bonusima koje je imao generalni vikar, ali morali su još doplatiti. Biskup je kasnije tvrdio kako se nije vozio u prvoj nego business klasi. Jedan je novinar snimio tu izjavu dok je biskup bio pod istragom. Pred sud ipak neće morati nego će platiti novčanu kaznu, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • marijaterezija2 19.11.2013.

    Kolika su mu onda primanja?

  • Črni pes 19.11.2013.

    Aj sad ču ja još jednu pa makar me i skinuli s portala boli me. Crkva je postala Sra*** kao i oni koji je predstavljaju, naglašavam ne SVI ali večina da. Onaj ko vjeruje vjeruje i van zidina Crkve, a najviše od svega mi se gade oni koji ližu Oltare a kad izađu van olajavaju sve i svakoga. FUJ. Rođen sam u Katoličkoj obitelji Kršten kao mali, ali sa vremenom sam postao okorjeli ATEIST, jer sve ovo što se dešava nema apsolutno nikakve veze sa Krščanstvom pogotovo krečuči od Vatikana kojem su riznice pune blaga, a glavno da se potiče Katoličanstvo svud po svjetu, a u Africi i drugim sličnim zemljama umiru ko muhe jer nemaju za hranu. I ako postoji Bog kako se piše, zašto to dozvoljava ???? F U J i nemam kaj više napisati.

  • space2 19.11.2013.

    tipična demagogija koju smo već čuli. "...ponekad je skuplje skromnije (bozanić)". ko ne vjeruje evo video: http://www.youtube.com/watch?v=IksjNcD3nCw

Komentiraj...
Vidi sve komentare