To je to što me zanima!

Rat će trajati godinama? SAD objavio snimke bombardiranja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na prvoj snimci se vidi napad na zgradu ISIL-a u Raqqai, na drugoj je napad na ustanovu u Abu Kamalu, a na trećem bombardiranje vozila. Poginulo je osam civila
Vidi originalni članak

Američko ministarstvo obrane objavilo je snimke zračnih napada na Islamsku državu koje su izveli u utorak uz pomoć Bahreina, Katara, Jordana, i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Saveznici su koristili Tomahawk projektile, bespilotne letjelice, bombardere B1, lovce F16, F18 i F22, koji je po prvi put korišten u ratnim uvjetima. U napadima je poginulo 70-ak militanata, osam civila i 50-ak al-Qaedinih boraca.

U Siriji su, kažu, izvršili 14 napada dok su Irak bombardirali skoro 200 puta od kolovoza.

'Udari su bili vrlo uspješni i nastavit ćemo s njima'

- Mogu vam reći da je ovo tek početak. Udari su bili vrlo uspješni i nastavit ćemo s njima , kazao je viceadmiral John Kirby i dodao da bi rat s džihadistima mogao trajati godinama.

Obama: Borba protiv ISIL-a nužna za sigurnost cijelog svijeta

Naciji se obratio i američki predsjednik Barack Obama koji je kazao da je borba protiv ISIL-a nužna za sigurnost Bliskog istoka, SAD-a, ali i ostatka svijeta .

- Ne znam koliko će vojne operacije protiv militanata u Siriji i Iraku potrajati. Nastavit ću usmjeravati dodatne mjere prema potrebi, kako bi zaštitio američke građane i naše interese protiv prijetnje koju predstavlja Islamska država, zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • propala komunjara 24.09.2014.

    Ameri se igraju kao na kompu ,, razbijau ih kao stare kante ,, tek je počelo

  • Herzog(315178) 24.09.2014.

    Teritorij ISIL-a će biti poligon za korištenje novih vojnih tehnologija za borbu protiv terorizma !

  • Šubići 24.09.2014.

    teroristička skupina Al-Nusra Front potvrdila je kako je ubijen jedan od njihovih lidera, Abu Yousef al-Turki. Objavili su fotografiju njegovog mrtvog tijela na svojim Twitter stranicama

Komentiraj...
Vidi sve komentare