To je to što me zanima!

Ratifikacija u nizozemskom Senatu počinje već u ožujku

Predsjednik nizozemskog Senata Fred de Graaf posjetio je Zagreb. Rekao je kako mu je drago što je došao u ključnom trenutku kada Hrvatska pristupa EU
Vidi originalni članak

Ne očekujemo kašnjenje u ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora, poručio je predsjednik nizozemskog Senata Fred de Graaf na današnjem razgovoru s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

Leko je izvijestio je da je svih 10 preostalih obveza iz posljednjeg Izvješća Europske komisije Hrvatska već sad u visokom stupnju ispunila te naglasio kako se provođenje reformi u Hrvatskoj ne doživljava više kao obveza prema Europskoj uniji nego prema hrvatskome društvu.

- Postizanje europskih standarda u svim dijelovima društva želja je hrvatskih građana - rekao je Leko.

De Graaf je napomenuo da je Donji dom već usvojio Ugovor te da će procedura ratifikacije u Senatu započeti u ožujku. Podsjetio je i da je Nizozemska kroz pristupni postupak aktivno pomagala Hrvatskoj u usklađivanju zakonodavstva sa standardima EU-a te izrazio zadovoljstvo poslom koji je Hrvatska dosad obavila.

Freda de Graafa je primio i premijer Zoran Milanović. Nizozemac je rekao kako mu je drago posjetiti Hrvatsku u tako ključnom trenutku za zemlju, prije ulaska u Europsku uniju. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 18.02.2013.

    Smijao bi se da bude 30. lipnja referendum. I onda da se 1. srpnja probudimo, kao i svakog drugog dana, kao da je to bio jedan ružan san, sve te pripreme i zakoni i poglavlja i direktive i pregovaračke skupine i Slovenci i Brisel.....

  • vekavac 18.02.2013.

    Mislim da bi stvarno bilo dobro da ne uđemo u EU.

  • zdrawe 18.02.2013.

    a kad ce otprilike bit ponovni referendum za ulazak u eu? niste valjda na to zaboravili,ili se nadate da ce se to izbjeci unatoc skupljenim potpisima???

Komentiraj...
Vidi sve komentare